Libertatea cuvantului


“Daca libertatea cuvantului chiar inseamna ceva, ea este dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor sa auda”

autor: FrontPress 03.07.2012
Orwell, mai actual ca niciodata. Bahrain, Santiago de Chile, Seattle, Japonia, Bologna, Spania, Hamburg, Montreal. Imaginile alaturate sunt din aceste orase si tari. Intrebarea mea este: le-ati vazut la stiri in ultima luna? Toate aceste confruntari, marsuri, proteste sunt din ultima luna!
Oamenii, pe intreaga planeta s-au saturat. Sunt satui sa hraneasca o sleahta de psihopati imbuibati, in timp ce ei platesc curent mai scump, gaze mai scumpe, mancare mai scumpa, iar marile corporatii reduc salariile de la luna la luna.
Ni se tot flutura prin fata ochilor criza. Se spune ca toate companiile sufera. Implicit tarile sufera. Si noi, cei care muncim, de ce sa nu suferim? Problema este, ca reducerile salariale sunt proportionale cu cresterile primelor directorilor din corporatii si cu profitul acestora. V-ati uitat vreodata pe o lista, sa vedeti care sunt cele mai mari corporatii din Romania? Veti vedea ca in primele zece se gasesc toate companiile mari de telecomunicatii.
De ce? Pentru ca realitatea trebuie controlata. Realitatea trebuie redefinita si ajustata.
De ce sa stie romanii, ce se intampla in lume, in acest moment. De ce sa stie ca italienii, grecii, spaniolii, chilienii, japonezii, americanii, nemtii, canadienii lupta in strada, chiar in aceste momente, pentru drepturile lor.
Pai, daca am afla, poate ne-ar veni idei proaste. Poate ne-am gandi ca ar fi cazul sa iesim si noi, nu?
Asa ca, televiziunile cenzureaza. Cenzureaza de zor si ne dau teme de lucru: ba fotbal, ba concursuri de miss, ba promotii la articole de doi bani si de care nici nu avem nevoie. Ni se prezinta politicieni agramati si idioti, ni se prezinta hoti, talhari, violatori. Un lucru nu ni se prezinta: realitatea! Alte popoare lupta deja pentru demnitatea lor. Noi, nu avem voie sa o facem.
Care este solutia? Sa ne informam! Suntem intr-un plin razboi informatic. Suntem bombardati cu informatii inutile, pentru a nu le vedea pe cele relevante. Guvernul si conducatorii nostri ne vor ignoranti, idioti, manelisti. De ce? Masa de manevra! Uitati-va bine la poze si puneti-va intrebarea: sa traim o clipa demni, in picioare, sau o viata intreaga cu capul plecat in fata sistemului? De pe Agonia Natiunii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu