Adevarul despre origini !


Puterea USL, prin ministrul Puiu Hasotti, NU doreste adevarul istoric despre ORIGINEA VALAHA a domnitorilor Tarii Romanesti

autor: FrontPress 01.07.2012
M-am bucurat enorm de mult când am citit ştirea privind proiectul arheologic de a se afla adevărul despre originea etnică a primilor domnitori şi voievozi ai Ţării Româneşti. Adevărul istoric despre originea întemeietorilor Ţării Româneşti, prin prelevarea ADN-ului, va încheia o dezbatere istorică seculară şi va demantela teoriile antiromâneşti ale unor istorici crescuţi parcă sub aripa SIE, ca Neagu Djuvara, că Basarabii au fost cumani. Potrivit iniţiatorului demersului ştiinţific, scopul urmărit este obţinerea ADN-ului unor reprezentanţi ai primei dinastii feudale din Ţara Românească, cea a Basarabilor, pentru a se realiza o cercetare ştiinţifică asupra originii lor, scutită de subiectivism, care să pună adevărul istoric în drepturile sale legitime, urmând a se stabili originea Basarabilor, despre care s-a spus că ar fi slavă, cumană sau valahă, românească.
“Proiectul este amplu şi vizează toţi domnitorii români din ultimii 1500 – 2000 de ani. Primul dintre ei este Vladislav I, cunoscut ca Vlaicu Vodă, din familia Basarabilor, care prin tradiţie îşi are originea în Ţara Românească, potrivit istoricilor, de la Radu Negru. Unii cercetători însă au început să-i atribuie o probabilă origine cumană, un popor originar din Asia. Vrem să punem adevărul istoric în drepturile sale legitime”, a declarat Alexandru Simion, cercetător la Academia Română. Specialiştii au deschis primul mormânt al unui domnitor, urmând să se preleveze probe ADN şi din mormântul aflat în incinta Mănăstirii de la Curtea de Argeş. Arheologii se vor muta la Mănăstirea Cozia, situată pe Valea Oltului, la mormântul lui Mircea cel Bătrân, şi la Mănăstirea Dealu, de lânga Târgovişte, unde se află capul domnitorului Mihai Viteazul. Din mormântul lui Vlaicu Vodă au fost prelevate o falangă a mâinii stângi, un molar şi un metatarsian drept, probe care în urma analizelor vor fi compromise total, şi s-au găsit umarul drept al cămăşii, cel stâng al tunicii, un fragment din cureaua de piele, mai mulţi nasturi ai tunicii şi 20 de mărgeluţe ale unei diademe. Probele de la Curtea de Argeş vor fi transportate la Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca şi, ulterior, la universităţi din Olanda, Anglia şi Spania.
Din nefericire, urmaşii PSD- ului, prin liberalul Ministru al Culturii, Puiu Haşotti, blochează în stil neocomunist proiectul istoric pentru a nu se afla adevărul despre originea fondatorilor Ţării Româneşti şi declară, într-un comunicat remis Mediafax, că a dat dispoziţiile necesare pentru a se opri prelevarea de ADN de la voievozii din familia Basarabilor – operaţiune începută joi, la Curtea de Argeş -, din respect pentru ceea ce au însemnat aceşti domnitori. Puiu Haşotti menţionează că autorizaţia obţinută de cercetătorii care au efectuat deshumarea nu prevede prelevarea de ADN. “Autorizaţia pentru cercetarea arheologică preventivă pentru Biserica Domnească Curtea de Argeş a fost obţinută înaintea mandatului meu de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional. Autorizaţia nu stipulează prelevarea de probe ADN, ci doar «săpături arheologice preventive». Recoltarea de ADN din osemintele unui voievod, trebuia specificată în autorizaţie”, spune ministrul Culturii în comunicat. “Poate că pentru ştiinţă ar fi importantă prelevarea de ADN, dar, din respect pentru ceea ce au reprezentat domnitorii Ţării Româneşti, nu pot fi de acord cu prelevarea de ADN. Este important că aceşti domnitori au marcat istoria naţională şi prea puţin important dacă au avut sau nu o ascendenţă cumană. În calitate de ministru, am dat dispoziţiile necesare pentru a se opri prelevarea de ADN şi pentru a verifica cercetarea ştiinţifică în ansamblul ei”.
Până la urmă de ce puterea USL blochează aflarea unui adevăr istoric elementar? E logic: urmaşii neocomunişti ai lui Ion Ilici Iliescu preferă să se menţină în ceaţa slavă originea primei Case Domnitoare a românilor sau chiar originea cumană sau pecenegă a acesteia, cum afirmă prietenul ofiţerilor SIE de la Paris, istoricul Neagu Djuvara. E mai bine pentru urmaşa puterii neocomuniste ca primii întemeietori să fie slavi sau cumani. De ce să se descopere că au un fond genetic românesc şi prin filiaţie ADN cu dacii liberi, locuitorii autohtoni ai acestui pământ? S-ar afla că domnitorii nu au niciun pic de sânge roman şi toată teoria continuităţii Imperiului Roman pe aceste meleaguri ar cădea. E mai comod pentru politrucii de la putere să afirme că suntem urmaşii slavilor pentru a rămâne mental slugile Moscovei sau cumani sau pecenegi pentru a fi în melting pot-ul multicultural al noului Imperiu Roman, adică Uniunea Europeană.
E în logica istorică că primii domnitori fondatori ai Ţării Româneşti să fi fost valahi, la fel ca Muşatinii din Moldova, care au descălecat din Ţara românească a Maramureşului prin Dragoş şi Bogdan în Moldova pe Siret. În secolul XIII există legenda descălecatului valahului Radu Negru din Făgăraş în Muntenia, un român sadea. E ilogic din punct de vedere istoric ca primii domnitori să fi fost slavi cum afirmă PP Panaitescu sau Nicolae Iorga sau cumani şi pecenegi cum zice Neagu Djuvara. Primii domnitori ai familiei Basarabilor au fost români şi apar în cronici ca întemeietori şi unificatori ai cnezatelor şi voievodatelor româneşti din preajma Oltului. Ei s-au afirmat politic internaţional când s-au eliberat de sub stăpânirea slavă şi apoi de cea a Cumaniei Negre. Basarabii au fost primii voievozi valahi care identitar au unificat şi afirmat pe plan extern cnezatele valahe sub denumirea de Ţara Românească.
Sigur nu este exclus ca Tihomir sau Bărbat bunicii/părinţii lui Basarab I să aibă ceva sânge slav sau cuman prin înrudire între elita nobiliară din zonă. În vremurile medievale elita nobiliară şi regală europeană avea conexiuni sanguine. În Franţa regii merovingieni aveau origini germane, regii Ungariei erau francezi sau regii Poloniei veneau din Ungaria etc. Totuşi, dacă proiectul va continua sunt sigur că originea etnică şi ADN-ul primilor domnitori ai Ţării Româneşti va ieşi la iveală că erau autohtoni români coborâtori din cei mai vechi locuitori: dacii. Să nu uităm că Basarab I îşi numeau propria ţară Ţara Românească, nu Cumania cum ar vrea Neagu Djuvara şi nici Slavia, dacă erau slavi cum credea PP Panaitescu sau alţi istorici. Acest proiect trebuie continuat pentru a se a afla adevărul istoric curat că fondatorii Ţării Româneşti au fost valahi. Prin blocarea proiectului Puiu Haşoti se comportă ca un komisar cultural din vremea Anei Pauker, care doreşte ca incertitudinea slavă, cumană sau alogenă a originii domnitorilor fondatori să planeze peste elita nobiliară din Ţara Românească. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu