:: Istoria NAZISMULUI

Titlu*:Istoria NAZISMULUI
Autor:*:Odorica Ion
Poza:Masina lui Hitler.jpg
Articol*:Foto: Masina lui Hitler Sageata argintie D-Type.1938, cea mai scumpa masina din lume 20 milioane dolari.

Consecintele infringerii Germaniei wilhelmiene in Marele Razboi, efectele devastatoare ale hiperinflatiei si ale crizei economice, dezagregarea ordinii traditionale a societatii si a fragilului sistem politic al Republicii de la Weimar, deteriorarea in anii 1920 si 1930, a echilibrului rezultat in urma Pacii de la Versailles:pe fundalul acestor elemente se situeaza venirea lui Hitler la putere in ianuarie 1933. A inceput astfel edificarea noului stat nazist, cu utilizarea sistematica a terorii si cu inrolarea maselor sub semnul unei discipline colective bazate pe discriminare rasista.Sint eliminate bazele ideologice ale regimului totalitar, legile rasiale si persecutarea evreilor, anihilarea partidelor de opozitie, ordinea institutionala, noua organizare a muncii, instrumentele si aparatul terorii politice si politienesti, principalii conducatori ai regimului, organizarea prin disciplinare a populatiei, cultul Fuhrer-ului, propaganda si cultura, masurile economice si politic! a de inarmare.
Acestea au fost secundate, in politica externa, de proiectul"Noii ordini europene" sub egida Germaniei naziste. Suprematia marelui Reich german si planul dominatiei continentale prin alianta cu regimurile fasciste au culminat cu schimbarea sistemului relatiilor internationale si cu izbucnirea unui conflict care, in decursul a citiva ani, s-a extins dincolo de Europa, in toate colturile lumii.
Se acorda o atentie speciala operatiunilor militare care, intre 1939 si 1945, au pus fata in fata Germania si fortele aliate, genocidului evreilor si conotatiei speciale pe care nazismul a dat-o"razboiului total" vizind exterminarea unor popoare considerate inferioare, toate aceste aspecte fiind puse in legatura cu bazele pe care fusese edificat cel de-al Treilea Reich. Cadrul capitularii Germaniei este completat de procesul de la Nurnberg si de chestiunea "comemorarii", ocupatia Aliatilor, impartirea tarii si mostenirea unui trecut coplesitor in perioada razboiului rece.

Enciclopedia Rao
http://singurafelina.blogspot.com/



Powered by EmailMeForm

Un comentariu:

  1. De ce art.meu are alt format. Nu mai este publicat?
    Daca da spuneti-mi motivul
    Odorica

    RăspundețiȘtergere