Inarmarea populatiei

Un parlamentar roman doreste sa INARMEZE populatia

autor: FrontPress 04.12.2013

armaUltimele incidente armate din Capitală au reaprins isteria legată restricţionarea obţinerii permiselor pentru pistoalele neletale, ca soluţie pentru diminuarea violenţelor. Carenţa logică a acestui raţionament este tocmai faptul că persoanele agresive şi infractorii obţin oricum ilegal arme, chiar cu glonţ, pentru a nu lăsa urme birocratice în vederea identificării legate de seria şi tipul de armă sau numărul de cartuşe cumpărate şi trase în poligoanele speciale. În condiţiile actuale, condiţiile draconice pentru obţinerea şi folosirea armelor de apărare împiedică tocmai dreptul cetăţenilor la o viaţă sigură, lăsându-i dezarmaţi în faţa potenţialilor agresori.
Acest lucru a fost sesizat şi de deputatul PSD de Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care a luat poziţie în Parlament, după ce ministrul liberal de Interne a vorbit despre posibilitatea unor restricții în privința deținerii de arme.
”Nu se ştie de ce, dar parcă statul ar dori neapărat să îşi ştie cetăţenii victime – economice, sociale, politice şi acum, iată, chiar cu viaţa într-un pericol important. Pentru că e uşor să dai o lege: gata, de azi încolo nu mai sunt admise decât pistoalele cu apă. Dar ne gândim oare şi la consecinţe? Prima ar fi aceea că, dacă omul de rând, cinstit, nu va mai putea să se apere cu armă, înseamnă că rămâne victimă sigură şi la bunul-plac al oricărui infractor înarmat! Pentru că acesta nu ţine cont de lege, deci nici de cea care-i interzice armamentul – de aceea este infractor! A doua consecinţă? Ştiind că nu mai sunt posibilităţi să fie deranjaţi de către proprietari cu altceva decât cu un pistol cu capse, infractorii vor da năvală să profite de ocazie, ceea ce va avea ca şi rezultat creşterea într-o măsură mai mult decât îngrijorătoare a criminalităţii, mai ales a celei produse cu violenţă”, a declarat Laurenţiu Nistor, care cere în plus relaxarea legislaţiei privind deținerea și utilizarea de arme, astfel încât aceasta ”să permită şi autoapărarea oricărui cetăţean, dar pe de altă parte şi ca această autoapărare să fie eficientă”. Sursa: FrontPress.ro
laurentiu nistor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu