Social-democratii

Tinerii social-democrati, la Cluj: “Aliantele intre formatiunile radicale de dreapta pot dauna alegerilor europarlamentare”

autor: FrontPress 17.12.2013

europaVineri, 13 decembrie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca s-a desfășurat conferința „Euroscepticismul, perspective și metode de comabatere” organizată de organizată de PES Cluj, TSD Cluj, Asociația NAPOCA FORUM și Asociația Inițiativa Civică Europeană.
“Am considerat utilă organizarea unei astfel de conferințe întrucât euroscepticismul amenință astăzi, mai serios ca niciodată, proiectul european și subminează ideea unei Europe unite. Alianțele paneuropene pe care le încheie deja anumite partide radicale de dreapta pot fi periculoase în perspectiva alegerilor europarlamentare de anul viitor. Suntem convinși că euroscepticismul poate fi combătut doar printr-o informare cât mai bună a celor care vor fi chemați la urne anul viitor. De altfel, pe termen lung, educația este cel mai puternic antidot împotriva euroscepticismului și a populismului, patologii care se pare că au atacat multe sisteme politice moderne”, a declarat Mihnea Stoica, președinte PES Cluj.
Invitații speciali ai conferinței au fost: senatorul și vicepreședintele PSD Maramureș, Liviu Marian Pop, deputatul Mihai Sturzu, președintele TSD, deputatul Cătălina Stefanescu, vicepreședintele TSD, și Gabriel Petrea, viceprimar Sector 6 București, secretar general TSD.
tudor ionescuLiderul mişcării Noua Dreaptă, avocatul Tudor Ionescu răspunde afirmaţiilor făcute de tinerii social-democraţi în legătură că pericolul pe care l-ar reprezenta anumite “alianţe” între extrema dreaptă pentru alegerile europarlamentare, acesta considerând că pentru cetăţeni este mult mai periculoasă corupţia actualei clase politice.
“Am auzit ca juniorii lui Ilici au organizat la Cluj o dezbatere pe tema combaterii euroscepticismului. E culmea cum oameni pe care îi recomandă doar “vocea şi talentul”, precum Mihai Sturzu (care a votat pentru modificarea Codului Penal, pentru legea minelor şi pentru ca primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene să li se permită să încheie contracte pe bani publici cu propriile familii) şi alţi tineri colegi de-ai săi alarmează populaţia asupra faptului că “alianțele paneuropene pe care le încheie deja anumite partide radicale de dreapta pot fi periculoase în perspectiva alegerilor europarlamentare de anul viitor”. Cred că mai periculoase pentru viitorul “european” al României sunt corupţia pe care au legalizat-o ei în miez de noapte şi faptul că – cel puţin la Cluj, domnilor “pro-europeni” – sunt o mulţime de tineri care au lucrat la proiecte cu finanţare europeană şi care de peste 1 an aşteaptă să-şi primească banii pentru munca depusă. Au fost lăsaţi cu ochii în soare o mulţime de studenţi tocmai datorită corupţiei voastre, care a determinat blocarea unor numeroase linii de finanţare”, scrie Tudor Ionescu pe pagina personală de Facebook. De pe NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu