Romanii discriminati

Strigator la cer: Romanii sunt discriminati de CNCD in propria tara

autor: FrontPress 19.12.2013

CNDCPare incredibil dar în România, încă membră UE, românii ca majoritate sunt discriminaţi în propria ţară. A fi român eşti pasibil de amendă de la CNCD, dacă eşti extremist ungur sau producător ateu nu păţeşti nimic. S-a ajuns la culmea absurdului şi schizofreniei corectitudinii politice. Ca român în propria ţară nu mai ai niciun drept şi eşti amendat de un club al komisarilor de origine sovietică, ca în anii 50. 
Jurnalistul Dan Tanasa a adus atenţiei opiniei publice un caz elocvent. Românii din judeţele Harghita şi Covasna sunt discriminaţi de UDMR şi CNS în propria ţară, fără ca CNCD să-i apere şi protejeze. Iată ce scrie Dan Tanasa pe blog: „Când vine vorba de discriminarea românilor din Covasna și Harghita de către autoritățile locale controlate de UDMR, CNCD are nevoie de peste un an de zile pentru a lua o hotărâre și nu emite nicio sancțiune. În luna august 2007, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) asupra caracterului discriminatoriu la adresa românilor din județul Covasna al manifestăriiorganizată din fonduri publice de către Consiliul Județean Covasna în luna august 2007. În urma acestei sesizări, CNCD a emis Hotărârea nr. 815/02.12.2008 prin care a confirmat sesizarea Forumului Civic. În acest caz CNCD a avut nevoie de peste 15 luni pentru a emite o hotărâre. Mai mult, deși a constatat existența unui tratament discriminatoriu la adresa întregii comunități de români din județul Covasna din partea președintelui Consiliului Județean Covasna și a primarului municipiului Sfântu Gheorghe, ambii membrii ai UDMR, CNCD nu a sancționat în niciun fel comportamentul discriminatoriu al celor doi la adresa românilor din Covasna. În acest caz nu a fost emis nici măcar un avertisment, ci doar o simplă recomandare.
În schimb acelaşi Consiliu Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se grăbeşte să amendeze RATUC şi Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj pentru un colind arhaic, aşa-zis antisemit şi difuzat pe TVR3. Sigur că acest colind de acum 200 de ani nu trebuia difuzat la televiziunea publică deoarece versurile lezau comunitatea evreiască, sensibilă după Holocaust. Un astfel de colind se păstrează în arhiva istorică şi tezaurul folcloric, în cărţi de specialitate pentru cercetători şi publicul interesat să ştie cum se cânta acum 200 de ani. Dar reacţia CNCD a fost exagerată şi disproporţionată faţă Tiberiu Groza, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, care nu a făcut altceva decât să respecte fişa postului de a conserva şi promova folclorul arhaic românesc.
Vinovat de difuzarea colindului aşa-zis antisemit este producătorul A. Rozenberg, care a făcut selecţia colindului de pe CD şi l-a difuzat pe post. Ciudat este că românul Tiberiu Groza, unul dintre cei mai buni manageri culturali clujeni, a fost obligat ilegal de preşedintele H. Uioreanu să-şi dea demisia, în urma scandalului, asumându-şi bărbăteşte incidentul, dar producătorul A. Rozenberg, care a difuzat colindul nu a fost amendat, nu şi-a asumat greşeala, nu şi-a dat demisia şi tace în continuare. S-a creat impresia periculoasă în opinia publică românească că numai românii pot amendaţi sau discriminaţi de CNCD, în schimb dacă eşti ungur sau evreu în România eşti deasupra legilor ţării şi nu suporţi consecinţele dacă discriminezi pe români.
Mai mult, Horea Uioreanu, propune ca numele muzeului aviatic din Cluj-Napoca să fie a unui fost ofiţer SS de origine germană, care a participat la realizarea rachetelor V ce au căzut în anii 1944/1945 asupra Londrei omorând copii, femei şi bătrîni. La proiectul lui H. Oberth au lucrat prin muncă forţată evrei care au fost apoi ucişi la Auschwitz. Consilierul Judeţean Mariana Leş (PDL) a atras atenţia asupra acestui fapt într-o şedinţă CJ Cluj, iar o parte din consilierii judeţeni prezenţi la şedinţă au refuzat să voteze acest proiect propus de conducerea instituţiei. Cu toate că la adresa Consiliului Judeţean Cluj au fost înregistrate două plângeri oficiale din partea comunităţii evreieşti cu privire la promovarea lui Hermann Oberth, în fundamentarea necesităţii înfiinţării muzeului a fost introdus şi numele ofiţerului SS. Totuşi, preşedintele CJ, Horea Uioreanu a supus votului consilierilor judeţeni, aprobarea demisiei directorului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Tradiţiilor, Tiberiu Groza, pentru scandalul colindului “antisemit”, acesta fiind înlocuit cu o contabilă. Cel care i-a cerut demisia abuziv lui Tiberiu Groza este însuşi Horea Uioreanu, care se pare că ignoră plângerile comunităţii evreieşti pe care vrea să dea impresia că o apără. Preşedintele CJ Cluj, Uioreanu, este paradoxal: promovează numele ofiţerilor nazişti din SS de origină germană, dar e deranjat în acelaşi timp de colindele arhaice româneşti vechi de 200 de ani, răfuindu-se în Postul Crăciunului cu un director român care a respectat fişa postului de tezaurizare a folclorului tradiţional.
Cred că ar trebui urgent schimbată conducerea CNCD pentru încălcarea legilor şi discriminarea românilor în propria ţară sau să se creeze un nou organism instituţional, care să apere majoritatea românească de discriminările şi de abuzurile făcute de unele instituţii şi organisme civice finanţate din interior sau străinătate să persecute pe români. Vinovaţi sunt şi şefii de instituţii care îi desconsideră pe români şi preferă nume sau simboluri străine. Paradoxal sunt instituţii care trăiesc din taxele şi impozitele românilor, care pentru a îşi justifica existenţa bugetivoră, creează false probleme de antisemitism, cu consecinţe grave în presa internaţională, şi îi discriminează numai pe români, protejând pe radicalii maghiari sau anumiţi atei, de origine bolşevică, care nu au nico legătură cu religia, cultura şi poporul evreu, care a suferit în perioada Holocaustului. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu