Stupid, dar genial.

În această zi, în timp ce mă gândeam , am realizat că nimic din ceea ce se întâmplă în această perioada specială nu va avea vreun sens, până când eu nu-i dau un sens, în viaţa mea .
  Există ceva ce sărbătorim în aceste zile şi mi se pare că e ceva mai mare decât orice persoană, sau orice religie, sau orice doctrină spirituală.
   Există un sentiment pe care milioane de oameni îl trăiesc acum  şi îl trăiesc împreună. Şi îmi pare rău dacă va sună naiv, sau chiar siropos, dar eu cred că acest sentiment poate fi pus într-un singur cuvânt: IUBIRE.





  Ai spus vreodată :sunt drogat, sunt lucid şi prost în acelaşi timp? Şi totul pare atât de real.
  Există unii pentru care dragostea este o invenţie, un mit necesar pentru menţinerea  supravieţuirii genetice. Aceştia sunt un soi de atei ai iubirii.
  La fel cum există atei şi agnostici, la fel există şi oameni care nu iubesc şi oameni care iubesc.

  Aceşti atei ai iubirii nu cred că dragostea există, la fel ca şi cei care nu cred că Dumnezeu există.
  Aşa cum Dumnezeu este văzut ca o eroare mentală necesară oamenilor slabi,  la fel şi dragostea este văzută de unii drept Dumnezeul de pe pământ. Există, dar nu pentru ei.
  Pentru aceşti oameni, noţiunea de a iubi este o idee abstractă care defineşte drogul unor oameni slabi.

  Aceşti oameni vor privi cu invidie şi cu cinism pe cei ce în nebunia lor, se indumnezeisc prin dragoste şi trăiesc astfel o supradoză de drog existenţial: divinitate prin dragostea faţă de un alt om.
  Ei nu vor spune niciodată “te iubesc” deşi ştiu prea bine că acesta este drogul după care umbli.
  Nu vor crede niciodată în acea formulă alchimică a iubirii, dar te vor manipula cu exact ingredientele pe care ştiu că tu le cauţi. Inerent, vor obosi să joace teatru. Acela e momentul când îi vezi adevărată credinţă.

  Ateii iubirii suferă de o formă de autism relaţional ,nu vor realiza gradul de îndrăgostire a celuilalt,
  Dacă ei nu au trăit niciodată cest sentiment, cum vor puatea să simtă simţirea celuilalt?
  Nu este zidită trăirea acelui sentiment  pe nici un perete al inimii lor.
  Ei înşişi sunt zidiţi  în frică de vulnerabilitate.
  Să iubeşti înseamnă să înfloreşti un zâmbet doar  gândindu-te la celălalt. Înseamnă să fii cel mai înţelept şi cel mai avar om deopotrivă. Stupid, dar genial.
  Înseamnă ai  privirile pline  de încântare şi admiraţie atunci când îl vezi.
  Înseamnă să ierţi prosteşte de multe ori, ştiind că totuşi tu ai dreptate.  Înseamnă să nu îl abandonezi pe celălalt din mintea ta fără a simţi că faci blasfemia supremă împotriva propriului Eu. Pentru că gândindu-te la el, tu exişti.  

  Stupid, dar genial!
 Să iubeşti înseamnă a muri ca Eu şi a te naşte ca Noi, fără nici o sforţare, o firească alchimizare a orgoliului.  

  Stupid, dar genial!
 Înseamnă a fi şi prost şi genial în acelaşi timp.
  A fi bolnav de înţelegere şi de sensibilitate, răzvrătire şi supunere la un loc, înlănţuire şi libertate în acelaşi timp,o formă temporară de nebunie, în care iraţionalul e atât de adorabil, iar supunerea raţiunii e un spectacol tragicomic
  Pentru că nebunii care ne-au format viziunea despre dragoste, poeţii şi prozatorii, au scris despre o lume imaginară, pe care noi am luat-o drept realitate. E o încercare sisifică oarecum de a face irealul să devină real, dar virusul căutării e atât de puternic încât tratamentul poate fi doar homeopatic: simptomul însuşi îţi va aduce vindecare.
  E un drog rar dragostea, dar atât de vândut pe piaţă romantică. Fii atent la fake-uri şi nu-ţi vinde sufletul unor dealeri de droguri emoţionale. Rămâi îndrăgostit de mit. Nu control, nu manipulare.
   Stupid, dar genial!



E vremea colindelor, vremea bucuriei, cand minunea naşterii Mantuitorului IISUS cuprinde sufletele şi le innobilează. In aceste zile , să păstrăm gandurile bune şi frumuseţea sufletului ce străluceste in fiecare dintre noi.
       Fie ca Magia Sărbătorilor de iarnă, cu zvon de cantece şi clopoţei, să aducă  fericire, sănătate si bunăstare in căminul dumneavoastră!

SĂRBĂTORI FERICITE!


Recomandare "Articolul participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.

.sursa:fewstuff.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu