Tiganii fac partid

“Regele” tiganilor isi face propriul partid: “Roata schimba soarta”

autor: FrontPress 17.12.2013

dorin cioabaAutoproclamatul “rege internaţional al romilor”, Dorin Cioabă, a declarat că va crea un nou partid al ţiganilor, care “va da vicepremierul”. Acesta anunţase în prealabil că îşi va face şi o televiziune proprie, care ar urma să emită de anul viitor. În România există deja “Partida Romilor”, formaţiune condusă de controversatul Nicolae Păun.
Noua formaţiune politică a celei mai numeroase minorităţi din România se va numi “Alianţa Democrată a Romilor” iar pentru a stabili toate detaliile organizatorice peste 150 de lideri ai comunităţii vor veni vineri la Sibiu. Sigla noului partid va fi roata cu doi lei, iar sloganul va fi “roata schimbă soarta”.
“Vreau să vă anunţ că va avea loc vineri, la ora 13.00, la Sibiu, o adunare generală a organizaţiilor romilor din România (…) şi vom pune bazele înfiinţării primului partid al romilor. La Sibiu vor veni cei mai importanţi lideri ai romilor, (…) intelectuali”, a declarat Dorin Cioabă, citat de Agerpres. Acesta a mai anunţat că s-au strâns deja 20.000 de semnături pentru înfiinţarea noului partid.
Potrivit lui Cioabă, “celelalte partide politice de la noi din ţară nu se vor bucura de înfiinţarea noii formaţiuni”. “Cred că această veste va aduce multă, multă nemulţumire în rândul partidelor politice şi alianţelor din România pentru că mesajul nostru este ‘vă rugăm să nu mai contaţi pe noi pentru că nu o să mai intrăm în nicio alianţă cu niciun alt partid’“, a explicat Dorin Cioabă.
Autoproclamatul rege internaţional al romilor a mai spus că nu doreşte să candideze la europarlamentare în România, ci dintr-o altă ţară europeană, “unde comunitatea de romi este mai unită”.
Un alt plan al lui Dorin Cioabă este ca viitorul partid să intre în Parlament la viitoarele alegeri generale şi să aibă chiar un post de vicepremier într-un viitor guvern al României. “O să avem un număr de parlamentari, un număr de membrii în Guvern. (…) Vicepremier neapărat. De ce ungurii să aibă atâtea oportunităţi şi noi, care suntem mai mulţi ca ei, să nu putem? Vrem un vicepremier din partea romilor. Atunci s-ar putea rezolva problemele romilor”, a spus Dorin Cioabă.
La ultimele alegeri, din 2012, Dorin Cioabă a candidat fără succes pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, pe listele “Alianţei Civice Democrate a Romilor” (ACDR). Dorin Cioabă a obţinut atunci, 874 voturi, ceea ce înseamnă un scor de 0,45 %.
În realitate cea mai numeroasă minoritate etnică din ţara noastră, ţiganii au ieşit la recensământul din 2011doar 621.600 persoane, adică 3,3 la sută din populaţia stabilă a României, faţă de 535.000 câți au fost numărați în 2002. Cifra este clar falsă, estimările neoficiale indicând cel puţin 1,5 sau chiar 3 milioane, la care se pot adăuga alte câteva sute de mii sau chiar milioane de persoane care provin din familii mixte. Deasemenea, în ultimii 10 ani ţiganii au fost singura etnie care a înregistrat o creştere demografică, comparativ cu românii şi restul naţiunilor conlocuitoare. Potrivit lui Dorin Cioabă, autoproclamatul “rege internaţional al romilor”, în România există 1,4 milioane de ţigani cu drept de vot şi posesori de acte de identitate valabile. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu