Realizările de ieri


Va-ţi gandit vreodata că nu aţi fost recompensaţi îndeajuns pentru unele dintre lucrurile pe care le-aţi facut în viaţă ?
  Eşti genul de persoană care încearcă să trăiască de pe urma realizărilor din trecut?
   Credeţi-mă ,e fatal să trăim aşa.
   Sigur cum nimeni nu vrea să mânânce resturile zilei  de ieri, nimeni nu poate să trăiască bazându-se pe realizarile de ieri. Când încercăm să trăim hrănindu-ne cu meritele de ieri, murim astăzi. Gandiţi-vă numai!

  Câţiva ofiţeri din armata s-au dus odată la Napoleon ca să-i recomande un tânăr căpitan în speranţa că acesta va înaintat în grad. Napoleon i-a întrebat: “De ce îl propuneţi pentru avansare pe acest om ?” Ofiţerii au răspuns că datorita curajului, îndraznelii şi ingeniozităţii de care căpitanul dăduse dovadă, fusese câştigată o bătălie importantă în urmă cu câteva zile. Napoleon a stat câteva clipe pe gânduri, apoi i-a întrebat:”Bine, dar ce a făcut a doua zi?” Nimeni nu ştie ce au răspuns ofiţerii, dar din ziua aceea nu s-a mai auzit nimic despre căpitanul cu pricina.
    Se pare ca în lumea noastră există două tipuri de oameni:
cei care au un moment de intensă strălucire şi cei pe care te poţi baza că vor face tot ce le stă în putinţă zi după zi, în fiecare zi din viaţa lor.
  Cu alte cuvinte, există fulminanţi şi truditori. Doar  printr-o singură acţiune fulminantă nu  vom primi rcompensă pentru o viata!Recompensa primită azi este pentru eforturile depuse azi; dragostea oferită azi se întoarce înapoi azi. Nu poţi să spui: “O, cât de mult am iubit-o ieri, ea de ce nu mă iubeşte azi?” Dacă vreţi să fiţi iubiţi azi, şi voi trebuie să iubiţi tot azi, dragostea de mâine nu există înca, iar dragostea de ieri a fost daruită şi primită.

           RECOMPENSA PRIMITĂ AZI ESTE PENTRU EFORTURILE DEPUSE AZI.

   Nu puteţi să luaţi cu împrumut din gloria de ieri şi să trăiţi o viaţă plină de sens.         Bucuraţi-vă de realizarile de ieri, sigur ca da, însă nu vă hraniţi conştiinţa, mândria şi imaginea de sine din realizările de ieri; e ca şi cum le-aţi da să mânânce cartofi sleiţi.       Realizaţi astăzi un lucru mic şi hrăniţi-vă din această realizare. Dacă puteţi să realizaţi înca un lucru, unul mult mai important, foarte bine, dar dacă nu puteţi, hraniţi-vă din ceea ce aţi realizat astazi.

. “50 de idei care îţi schimbă viaţa” de Dr.Robert Anthony


Recomandare "Articolul participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.

sursa:fewstuff.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu