România, grevele şi saltimbangii portocalii

...


Am fost profund dezamăgit de reacţia capitalei în cele două zile de grevă de săptămâna asta! Deşi se anunţau 2 zile care vor paraliza întreaga ţară, totul s-a sfârşit printr-un mare fâsâit. Rând pe rând greviştii s-au înmuiat, ajungându-se ca ceferiştii să se solidarizeze cu profesorii şi cadrele medicale prin simple banderole purtate pe braţ, cei de la R.A.T.B. anunţaseră că vor păstra în depouri partea electrică, adică tramvaiele şi troleibuzele, dar au sfârşit şi ei prin a circula doar la 80% din capacitate. Singura grevă notabilă a fost a angajaţilor de la metrou, care deşi au redus timpul anunţat de la ora 16 la ora 12, au reuşit să paralizeze traficul din capitală pe parcursul protestului lor!


sursa: ironic.ro


Cu toate astea, ţara se află sub semnul mitingurilor, sediile mai multor prefecturi fiind pichetate de protestatarii nemulţumiţi de măsurile luate de guvern. Braşov, Deva, Drobeta Turnu Severin sau Iaşi sunt doar câteva exemple unde s-au scandat lozinci anti-guvernamentale, sau s-au ars portrete prezidenţiale.


În tot acest timp vedem cum personaje din zona puterii apar la posturile de televiziune unde pur şi simplu ne sfidează! Am avut reprezentaţii din partea doamnei Udrea care ne anunţa că are insomnii din cauza creditului său de 3 milioane de euro, l-am văzut pe Cristian Boureanu ("băiatul cu muci în freză" - C. P. Tăriceanu), care în direct într-o emisiune ne-a arătat ce educaţie a primit în cei şapte ani de acasă, sau pe Roberta Anastase cum îşi îndemna la mobilizare colegii de partid! Actuala putere sfidează populaţia tăind din drepturile salariale sub scuza că nu mai sunt bani, în timp ce pentru "simbriaşii de partid" sunt bani.


Mai multe puteţi citi "la un pahar... de vorbă..."



Un comentariu: