o salata din naut celebra in orientul mijlociu si nu numai,perfecta pentru o gustare si nu mai spun cit de sanatoasa,cu conditia sa o preparam noi,caci exista si de cumparat,continind insa si E-urile de rigoare,necesare si ele conservarii...:)
ingrediente:
200 g naut(fiert in casa sau din conserva),
1 lamaie (sucul ei!),
2 catei de usturoi,
1-2 linguri de pasta de susan(tahini),
3-4 linguri de ulei de masline extravirgin,
sare,
piper.
toate acestea eu le dau la blender cu putin din zeama in care a fiert nautul sau cea din conserva.cind nu am pasta de susan pun chiar seminte de susan,tot bine iese salata.
dupa etapa blender o depozitam intr-un vas si turnam deasupra citiva ml de ulei de masline si ceva seminte de pin,gratinate putin intr-o tigaie ,fara ulei.
cind nu avem seminte de pin, decoram cu boabe fierte de naut si putina boia de ardei.
se serveste cu lipie .
enjoy!
n-am facut niciodata,dar dupa cum arata mai ca m-as incumeta s-o fac!:)
RăspundețiȘtergerePare foarte gustos!
RăspundețiȘtergereStiu reteta de pe Blogul Elenei si merge foarte bine in dieta Rinna's. Fetele de pe blocul cu dieta, au facut reteta si au spus ca e fantastica.
Multumim!
tasha,incearca,nu-i rau deloc.noi facem destul de des naut si neaparat de fiecare data si putin hummus!
RăspundețiȘtergereaaliinnaa,pare si este gustos,intr-adevar!cu mare placere pun aici unele din retetele mele!na,ca a iesit si o rima...
RăspundețiȘtergereDar naut natural, neconservat nu ati vazut pe la piata? Ma gandesc ca si conservantul contine niscai E-uri... :)
RăspundețiȘtergeredan,exista ,eu nu am gasit la piata ,ci la supermarket.il pui la inmuiat seara in apa calduta ,dimineata ii schimbi apa si il fierbi aprox. o ora.eu numai asa am folosit ,dar exista si gata fiert ,in conserva,nu stiu de aditiile de E -uri din el,insa...
RăspundețiȘtergere