Care este sensul vietii?

De foarte mult timp ma macina intrebarea:care este scopul vietii?In multele calatorii pe care le-am avut nici un om nu mi-a dat un raspuns concret la aceasta intrebare.De fiecare data cand am intrebat am obtinut raspunsuri banale cum ar fi:"suntem pe pamant pentru a putea fi judecati de Dumnezeu" sau ca noi ne inventam sensul vietii.Poate fiecare dintre noi am inventat un sens al vietii,dar care este sensul vietii mele?
Eu nu vreau sa cred ca mi-am inventat sensul vietii,vreau sa cred ca l-am dobandit.Am invatat toata viata,dar nu din carti,am invatat de la oamenii pe care i-am cunoscut...de la cel mai mic copil pana la cel mai intelept batran,de la cel mai sarac om pana la cel mai bogat si stiu ca toti,inauntrul lor,credeau ca viata inseamna sa zambesti in orice moment,sa ai prieteni aproape de tine,sa iubesti si cel mai important sa nu treci prin viata ca un cutit prin paine pentru ca o viata ai si lucruri marete trebuie sa faci,sa lasi ceva important in urma de care si cel mai trist om sa se bucure,chiar daca este vorba de bani sau doar o scurta poveste.

9 comentarii:

  1. de a te perfectiona..... Triada.Rabdare.Intelepciune.Constiinta .....

    RăspundețiȘtergere
  2. pai nu e suficient...rabdare,intelepciune,constiinta.Le capeti pe toate acestea dar in final ai sa apui ca orice alt om de rand...fara sa lasi nimic semnificativ in urma.

    RăspundețiȘtergere
  3. cel pe care tu vrei sa-l dai.
    Sunt tot atatea sensuri cate vieti sunt! Important este sa-l gasesti pe al tau si sa nu mimezi un altul...

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ai reusi sa raspunzi la intrebarea asta ar insemna sa gasesti raspunsul pe care il cauta omenirea dintotdeauna.Multi au incercat, oameni mai "mari" decat noi. Dar poti sa cauti... nu te costa nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. fara TRIADA rabdare intelepciune constiinta nu exista FERICIRE ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. poate gresesc,poate am alta viziune asupra fericirii,dar pana si cel mai prost om poate fi fericit,si un om fara rabdare poate gasi fericirea...

    RăspundețiȘtergere
  7. Da,sunt perfect de acord cu tine Eduard,ba mai mult,eu cred ca omul cu cat stie mai multe,cu atat are mai multe sanse sa isi formeze o mentalitate care nu ii permite sa fie fericit.Si aici nu vreau generalizez,m-am exprimat "are sanse".

    RăspundețiȘtergere
  8. aici ai raspuns......... LEGENDA ATALNTIDEI I – Amurgul Zeilor trebuie vazut de fiecare politician Urgent … Sua si Rusia se fac de ras in fata acestui film….. http://daniilsihastru.blogspot.com/2010/01/blog-post_25.html va rog sa – l dati mai departe… multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Filosoful e cel mai nefericit dintre oameni. Asa credeam la un moment dat. Cu cat aflii mai multe, cu cat perceptia despre lume se complica, cu atat mai greu e sa gasesti fericirea. Dar pana la urma fericirea absoluta nu exista. Si fericirea, asta omeneasca, se pierde odata cu inocenta.

    RăspundețiȘtergere