Revolte rasiale

Noi revolte RASIALE in centrul Rusiei

autor: FrontPress 10.12.2013

0Forţele de ordine încearcă de câteva zile să ţină sub control revoltele rasiale provocate de înjunghierea mortală a unui tânăr de 26 de ani din orăşelul Arzamas din centrul Rusiei. Ca urmare a incidentelor violente, zeci de persoane au fost arestate. Deasemenea au fost distruse mai multe magazine. Totul a început cu uciderea tânărului rus sâmbătă dimineaţa, în urma unui scandal izbucnit în faţa unei cafenele, de către un grup de migranţi din Armenia, o fostă republică sovietică din Caucaz.
Presa locală a scris că bătaia a fost provocată de un grup de armeni. În afara tânărului ucis, un prieten al acestuia a fost deasemenea rănit. Poliţia a reţinut deja trei suspecţi în legătură cu crima.
Acest lucru nu a mulţumit populaţia, care a început să ceară în stradă pedepse aspre pentru asasini. Peste 1.000 de ruşi au demonstrat luni în Arzamas, protestele degenerând în violenţe cu forţele de ordine, poliţiştii încercând să disperseze mulţimea care a spart mai multe ferestre şi vitrine, scandând în acelaşi timp slogane împotriva străinilor. Mai mulţi tineri au fost reţinuţi.
Genul acesta de revolte motivate etnic nu sunt tocmai o raritate în oraşele din Rusia, infracţionalitatea crescândă în rândul comunităţilor de migranţi din Caucaz sau Asia Centrală ducând nu de puţine ori la reacţii violente din partea populaţiei majoritare. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu