Un "neo-nazist"

Un “neo-nazist” din Arad, suspectat de terorism (VIDEO)

autor: FrontPress 21.12.2013

0Vineri a avut loc în comuna Ghioroc din județul Arad o amplă operațiune coordonată de DIICOT și SRI, la care au participat cei de la “Crimă Organizată” Arad și Poliția de Frontieră Timișoara. Toată această adunare de forțe l-a vizat pe Marius Văscuț, un tânăr de 20 de ani, care a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă două bombe artizanale, chiar în centrul localității.
Suspectul, cercetat acum pentru acte de terorism şi nerespectarea regimului materialelor explozive, era urmărit de mai mult timp și avea convorbirile telefonice interceptate și la fel și conversațiile onlie. Pentru realizarea bombelor, Remus Vlăsuț a descărcat mai multe materiale de pe internet și a cerut sfatul mai multor persoane, inclusiv unui inginer chimist din București. Tânărul dorea să schimbe cele două bombe pe un pistol și nu îl interesa unde sau împotriva cui ar fi urmat să fie folosite.
Tot ieri au avut loc și alte descinderi în Arad și București, în vederea reținerii mai mulor persoane care l-au ajutat pe tânăr să confecționeze bombele artizanale sau i-au procurat materialele necesare.
Ambele dispozitive erau funcționale și extrem de periculoase. Ofițerii SRI au detonat o bombă într-un poligon special iar cea de a doua a fost dezamorsată și va rămâne probă la dosar.
Înainte de a fi încătușat, Marius Văscuț a declarat unui ofițer sub acoperire că bombele vor avea un efect mai mare dacă va adăuga și niște cuie. Tot el l-a asigurat că a testat personal tipul acesta de dispozitive în câmp.
Bombele au fost realizate pe bază de nitroceluloză,  un derivat al nitroglicerinei, și azotat de amoniu, o substanță folosită ca îngrășământ în agricultură.
aaaCa un fapt inedit, în timpul percheziției la locuința suspectului, anchetatorii au descoperit mai multe însemne ”neo-naziste” realizate cu vopsea albă pe interiorul și exteriorul porții casei unde locuia. Pe lângă o cruce încârligată (svastică), pe poarta din metal au fost scrise și numerele 14 și 88. Primul vine de la ”Cele 14 cuvinte”, un dicton celebru emis pentru prima dată de David Lane, un militant pentru drepturile albilor din SUA, care ulterior s-a răspândit și în Europa: ”We must secure the existence of our people and a future for white children” (Trebuie ca noi să asigurăm existența poporului nostru și un viitor pentru copii albi). Pe de altă parte, numărul 88 este echivalentul salutului ”Heil Hitler”, ”H” fiind a opta literă a alfabetului. Sursa: FrontPress.ro
1234567

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu