Imnul huiduit

Ungaria invinsa la handbal. Imnul Romaniei huiduit de spectatori

autor: FrontPress 13.12.2013

ungariaNaţionala de handbal feminin a României a învins joi reprezentativa Ungariei, cu scorul de 21-17 (8-10), într-un meci contând pentru grupa D a Campionatului Mondial din Serbia, fiind calificată în optimile de finală ale competiţiei. Dincolo de spectacolul din teren, partida de la Novi Sad a avut parte şi de momente urâte, venite în special din tribune, scrie ProSport. Mai mulţi fani maghiari şi-au dat în stambă în momentul intorării imnului României. Deşi majoritatea spectatorilor din sală au respectat momentul (Ungaria a fost susţinută pe peste 3.000 de suporteri), mai mulţi maghiari s-au întors cu spatele la teren, şi au arătat semne obscene. În sală au fost şi câteva sute de români.
“Mă bucur că le-am putut oferi fanilor noștri prezenți la meci această victorie, mai ales că au avut o concurență neloială din partea suporterilor adversarei. S-au întâmplat lucruri urâte pe care la fotbal le-am văzut, dar la handbal nu. La imnul nostru s-au întors cu spatele și i-au făcut țigani pe toți românii de-acolo”, a declarat, la Digi Sport, președintele Federației de Handbal, Cristian Gațu.
“Le-am închis gura suporterilor celeilalte echipe, am auzit că ne-au huiduit”, a spus și Oana Manea, pivotul Naționalei.
romania_anthemDupă patru meciuri disputate în grupa D, naţionala României are un bilanţ de trei victorii – 27-17 cu Tunisia, 32-13 cu Australia şi 21-17 cu Ungaria, şi o înfrângere, 23-26 cu Germania, având 6 puncte în clasament şi fiind calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial, informează Mediafax. Celelalte trei echipe calificate sunt Ungaria, Germania şi Cehia.
Campioana mondială en-titre este Norvegia, la ediţia din 2011 România clasându-se pe locul 13. România are în palmares trei medalii mondiale: aur în 1962, respectiv argint în 1973 şi 2005. Cea mai slabă clasare a tricolorelor la CM a fost la ediţia din 2001, locul 17, aminteşte Medifax. De asemenea, trebuie remarcat faptul că România este singura echipă naţională feminină din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatelor Mondiale, începând cu 1957. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu