Bombardament

Armata lui Assad a bombardat Aleppo, într-un atac fără precedent

Salveaza PDF
Print
Email
0 comentarii
N/A
 accesari
Un raid aerian al forțelor președintelui Bashar al-Assad a fost lansat, luni, asupra orașului Aleppo, iar bilanțul deceselor a ajuns, până la această oră, la 125 de persoane. Aleppo este al doilea cel mai mare oraș din Siria, după capitala Damasc, și are o mare importanță strategică.
Armata lui Assad a bombardat Aleppo, într-un atac fără precedent
Foto: AP
Aleppo este cel mai important punct strategic al războiului civil din Siria controlat de rebeli, iar guvernul a încercat să-l recupereze de-a lungul timpului prin atacuri sistematice.
După ce Occidentul a anunțat că nu va mai interveni militar în Siria, iar Damascul a acceptat să-i fie distruse depozitele de arme chimice, unii analiști apreciau că semnalul transmis lui Bashar al-Assad este acela că președintele nu are voie să ucidă cu gaz sarin, dar că o poate face cu arme convenționale.
Forțele armate ale lui Assad au lovit astăzi orașul cu bombe aruncate din elicoptere. Reporterul Al Jazeera transmite că numărul cadavrelor găsite a ajuns la 125 de oameni.
Obervatorul Sirian pentru Drepturile Omului spune că, până la această oră, s-au înregistrat 76 de morți, dintre care 28 sunt copii.
Atacurile au vizat mai mult de 10 zone ale orașului Allepo, în ceea ce Centrul Media din Allepo numește un atac “fără precedent”.
dcnews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu