Interzis

INTERZIS in Romania, liderul HVIM a fost ales primar intr-un orasel din Ungaria

autor: FrontPress 17.12.2013

Laszlo ToroczkaiLiderul organizaţiei revizioniste “Mişcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate” (HVIM), Laszlo Toroczkai, a câştigat la sfârşitul săptămânii trecute alegerile pentru funcţia de primar al orăşelului Asotthalom, o localitate din Ungaria cu puţin peste 4.000 de locuitori. Acesta a candidat ca independent, dar a fost susţinut de partidul naţionalist Jobbik, a treia formaţiune politică din parlamentul de la Budapesta. Cunoscut pentru retorica sa ostilă României, lui Laszlo Toroczkai i s-a interzis în toamnă accesul în ţara noastră, fiind oprit la graniţă.
Deşi ceilalţi doi contra-candidaţi au fost susţinuţi de marile partide din Ungaria iar presa a scris constant împotriva liderului HVIM, acesta a reuşit să câştige cu un discurs justiţiar împotriva infracţionalităţii. Deasemenea, naţionalistul ungur a promis că va încerca să aducă investitori din Turcia, Rusia şi Croaţia.
Conform rezultatelor oficiale, Laszlo Toroczkai a obţinut 71,5 procente din totalul voturilor valabil exprimate duminică de alegătorii din Asotthalom, câştigând din primul tur. Prezenţa la urne a fost de 37,4 dintre cetăţenii cu drept de vot.
 După anunţul victoriei, Toroczkai a declarat că primul lucru pe care îl va face în postura de edil şef este stabilizarea bugetului. Deasemenea el a promis că va dona lunar comunităţii o parte din salariu şi că fiecare decizie majoră se va lua doar după ce se va consulta cu localnicii.
În octombrie 2013, liderul HVIM nu a putut intra în România, când a încercat să treacă punctul de frontieră Salonta, alături de soţia sa şi de cei doi copii ai lor. I s-a refuzat accesul pe teritoriul României deoarece acesta a fost dat în consemn, fiind considerat un pericol pentru ordinea publică și siguranța internă potrivit O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România. Anterior, în anul 2004, lui Toroczkai i-a mai fost interzis accesul în Serbia, pe o perioadă de un an, din cauza unui incident violent în oraşul Palic, din Voievodina. În 2006, autorităţile din Slovacia i-au interzis, deasemenea, accesul în această ţară, pentru o perioadă de cinci ani, din cauza unor demonstraţii pe care le-a organizat în faţa Ministerului slovac al Afacerilor Interne.
“Mişcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate” (referire la împărţirea teritorial-administrativă a Ungariei Mari) a fost înfiinţată în anul 2001 în Ungaria de către Toroczkai LaszloOrganizaţia are filiale active şi în România, în unele localităţi din Ardeal unde populaţia maghiară alcătuieşte un procent important din totalul populaţiei. Membrii HVIM s-au remarcat anul acesta cu ocazia Zilei Naţionale a României, când au organizat o contra-demonstraţie la “Marşul Unirii” din Sfântu Gheorghe al Noii Drepte.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik), partidul care l-a susţinut în campanie pe Laszlo Toroczkai, a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu