Episcop ortodox

Episcop ORTODOX: Fiecare tanar, care poate purta o ARMA, sa o faca!

autor: FrontPress 14.12.2013

soldat crestinZeci de biserici şi mănăstiri creştine din Siria au fost distruse în urma confruntărilor dintre forţele guvernamentale şi teroriştii islamişti susţinuţi de unele state occidentale, Turcia şi Arabia Saudită. Deasemenea, peste 70.000 de creştini au fost forţaţi să se refugieze din calea extremiştilor musulmani din Homs. Situaţia este similară şi în alte regiuni controlate de insurgenţi. Sătui să mai fie victime neajutorate în faţa violenţelor, creştinii sunt acum îndemnaţi de ierarhi să se înarmeze, în conformitate cu citatul “cel ce nu are sabie să-şi vândă haina şi să-şi cumpere”, din Sfânta Evanghelie după Luca.
Episcopul ortodox Luca al-Khoury le-a cerut recent creștinilor sirieni să se apere împotriva extremiștilor şi să lupte alături de armată, condamnând comunitatea internațională pentru că nu opreşte vânzarea de arme către militanții islamişti. “Avem mulți tineri care ne cer să luăm măsuri. Fac apel la fiecare tânăr, care poate purta o armă, să o facă”, a decalarat Khoury pentru ziarul irakian Az-Zaman. “Tinerii noștri sunt gata, degetele lor sunt pregatite pe trăgaci și sunt pregatiti să lupte pentru Siria si pentru auto-apărare”, a mai spus ierarhul, asistentul patriarhal al Episcopiei Antiohiei, cu sediul la Damasc.
Episcopul-Luca-al-KhouryPrintre ţările care susţin logistic, politic, financiar şi chiar militar insurgenţa islamistă din Siria se numără SUA, Turcia, Arabia Saudită şi Qatarul. Pe de altă parte, regimul politic naţionalist-secular de la Damasc este sprijinit de Rusia, China şi Iran. Conform estimărilor ONU, peste 120.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor care au început în luna martie a anului 2011, dintre care mai mult de 11.000 copii.
Siria era până nu de mult un exemplu al coexistenţei paşnice a diferitelor religii, într-un stat cu o populaţie majoritar musulmană. În această ţară trăiesc circa 300.000 de melkiţi catolici şi peste 800.000 de credincioşi ortodocşi, cea mai mare parte a lor aparţinând de Patriarhia Greco-Ortodoxă a Antiohiei şi a întregului Răsărit. Aceste două confesiuni, precum şi alte Biserici mai mici, reprezintă minoritatea creştină dintr-o ţară în care 87 de procente din totalul populaţiei de 19 milioane de oameni aparţin religiei musulmane. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu