Magazinul HITLER


Evreii din India furiosi pe magazinul de haine “HITLER”

autor: FrontPress 31.08.2012
Un afacerist indian şi-a deschis un magazin de haine numit “Hitler” şi, în ciuda scandalului de antisemitism pe care l-a provocat, refuză să schimbe denumirea buticului dacă nu i se vor acoperi costurile de rebranduire, relatează Yahoo! News. Ba mai mult, bărbatul spune că nu ştia cine era Hitler, în momentul în care a ales numele.
Rajesh Shah a deschis magazinul în urmă cu zece zile, în oraşul indian Ahmedabad. În numele “Hitler”, care este foarte vizibil pe faţada magazinului, punctul de pe “i” a fost înlocuit cu o svastică. Comunitatea de evrei din India a criticat această acţiune încă din ziua lansării şi a cerut schimbarea denumirii magazinului.
Scuza lui Shah a fost că el nu ştia cine a fost şi ce a făcut Hitler, numele buticului fiind dat în amintirea bunicului său, care avea această poreclă. Cu toate acestea, proprietarul este dispus să schimbe denumirea, dar numai dacă îi sunt acoperite toate costurile. Potrivit sursei citate, este vorba despre cheltuieli de aproape 2.200 de euro (150.000 de rupii), care includ schimbarea cărţilor de vizită, logo-ul, bannerul publicitar şi brand-ul propriu-zis.
Un scriitor evreu l-a apărat pe proprietarul controversatului magazin şi a explicat că, în India, termenul “Hitler” este folosit pentru a descrie persoanele autocrate.
Nu este pentru prima dată când India se confruntă cu un astfel de incident, în urmă cu şase ani fiind inaugurat un restaurant cu numele “Hitler`s Cross”. La vremea respectivă, proprietarul localului a spus că numele “Hitler” i s-a părut atractiv, însă, la scurt timp, l-a schimbat ca urmare a protestelor evreilor din India. De Sorina Ionaşc – Gandul

2 comentarii:

  1. Hai ca esti pus pe glume nu alta, imi place ca a pastrat si sigla, nu se joaca afaceritul, duce treaba pana la capat nu alta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu ! O zi frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere