"Romania este unul din acele locuri din lume unde nu as vrea sa locuiesc"

Un interviu cu Tiberiu Tesileanu – doctorand al prestigioasei Universitati Princeton din Statele Unite ale Americii.
Tiberiu Tesileanu6 200x300 România este unul din acele locuri din lume unde nu aș vrea să  locuiesc Ma gandesc ca nu aveati cum sa auziti despre Tiberiu, cu toate ca el este deja, la doar 27 de ani, un eminent fizician, cu un CV impresionant, care si-a facut perfect treaba acolo pe unde pasii l-au purtat. Peste doar doua saptamani – dupa cinci ani de munca sustinuta – isi va sustine teza de doctorat.
Nu aveati cum sa stiti despre Tiberiu pentru ca media romaneasca nu promoveaza talente reale, care fac cinste cu adevarat Romaniei pe oriunde s-ar afla si cu atat mai mult intr-o universitate americana de top, unde densitatea oamenilor cu har este substantiala, ci doar scursorilor de genul…Dar ce sens are sa dau nume?! Nu vreau sa intinez prestigiul tanarului meu interlocutor, punand alaturi numele ori poreclele unor cazaturi umane devenite cu voia televiziunilor, “vedete”.
VEDETELE adevarate ale Romaniei ar trebui sa fie oameni precum Tiberiu Tesileanu ori fratele lui Ovidiu ( la randul lui fizician eminent, caruia i-am gazduit recent un articol) sau atatea alte valori pe care Romania le da lumii (si nu ei insisi…) generatie de generatie.
Am cunoscut tot felul de insi, de la prostanaci ori oameni comuni si pana la mediocri cu staif dar si indivizi sclipitori. Si totusi Tiberiu se distanteaza de ei prin modestie. De fapt, am ajuns la concluzia – dupa 50 de ani de viata – ca, semenii nostri, cu cat sunt mai destepti cu atat sunt mai modesti si abordabili si invers, cu cat sunt mai imbecili cu atat le ajungi mai greu la nas.
Dar vorba multa, saracia omului. Sa dam drumul “la banda”, nu inainte de a-l felicita anticipat pe Tiberiu pentru titlul de “doctor” pe care-l va obtine peste putina vreme si de a-i multumi ca mi-a onorat site-ul cu gandurile, frazele si rara sa frumusete intelectuala.
Felicitari doctore si tine-o tot asa!
Un interviu cu Tiberiu Tesilea
http://politmuz.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu