Lydia Che Guevara

  • Lydia Che Guevara


    “Alăturaţi-vă revoluţiei vegetariene!”
    Nepoata lui Che Guevara cheamă la revoluţie. Vegetariană! Tânăra Lydia a înlocuit gloanţele cu morcovii pentru a-i îndemna pe sud-americani să renunţe la carne.
    Lydia Guevara, 24 de ani, nepoata simbolului revoluţiilor din America Latină, este imaginea viitoarei campanii a organizaţiei pentru apărarea drepturilor animalelor PETA în America de Sud. Tânăra va apărea purtând o centură pentru gloanţe - acestea fiind însă înlocuite cu morcovi - , o beretă roşie şi pantaloni de camuflaj, imagine ce trimite direct la celebrul său unchi. De altfel, Lydia Guevara susţine că ţinuta sa este un omagiu adus acestuia.

    Cotidianul spaniol El Pais a publicat două fotografii inedite cu Che Guevara, realizate acum aproape o jumătate de secol de o britanică. Într-una dintre el, celebrul revoluţionar se află la un microfon, în cealaltă Che Guevara este în mijlocul tovarăşilor, cu celebra sa beretă şi o ţigară în colţul gurii.
    Nicola Seyd, acum în vârstă de 73 ani, a descoperit din întâmplare negativele, făcute în 1960 la o şcoală din Cuba, Camilo Cienfuegos din Sierra Maestra, şi uitate de atunci într-o cutie de carton, alături de alte amintiri legate de voiajul pe insula cubaneză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu