Zidul tiganilor din Baia Mare, furat bucata cu bucata de acestia

Zidul construit intr-un cartier din Baia Mare langa un bloc de rromi(tigani) din oras, de primarul Catalin Chereches, risca sa dispara in curand din cauza hotilor.
Desi institutiile pentru protectia drepturilor omului s-au aratat revoltate de aceasta constructie si au spus ca este vorba de un act discriminatoriu, autoritatile locale nu s-au razgandit.
Insa gardul este demontat bucata cu bucata de un grup de rromi (tigani) care fura dalele din beton, in cursul noptii, dar si ziua, informeaza EMaramures.
“Acuma le zidesc muncitorii, dupa cinci minute au venit ceva baieti mai mari, de-ai tiganilor, si le-au furat. Deja au furat sase boltari din beton. I-am vazut chiar eu! Ii duc aici in apropiere si ii vand”, a declarat unul dintre cei care locuiesc in zona.
Martorii spun ca au fost furate si cablurile sau obiectele din cupru utilizate pentru realizarea zidului.
Conducerea Primariei Baia Mare a anuntat ca va construi acest zid langa sosea si blocul locuit de rromi (tigani) pentru a preveni accidentele rutiere care au loc des in zona, copiii rromilor (tiganilor) care se joaca in zona fiind in pericol de a fi loviti de masini.
Sursa: Ziare.com
http://blog.nouadreapta.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu