:: S-a copt para !

Titlu: S-a copt para !
Autor:: Odorica Ion
Articol: De-i nebun cu fumuri,
Dati-l celor lui de-un fel
Ciinilor din drumuri.

Cit dreptate avea poetul nepereche. Asta traim pe piele anoastra acum si este doar inceputul. Natia noastra abia acum o ia pe topogan la vale. Eu zic ca abia acum s-a copt para. Sa nu o lasam sa putrezeasca in pom.
Sub ochii mei totul se deuleaza cu iuteala fulgerului.
A inceput cu "nu ne trebuiesc banii de la FMI", apoi ca "ne trebuiesc numai ca centura de siguranta", apoi ca totusi umblam la centura(cu gloante),ca sa facem infrastructura si...Apoi nu mai sint bani de salarii si pensii, acum sa taiem 25% si 15%. Gata s-a parafat peste caetele noaastre de infantili, s-a luat hotarirea se taie dar, tot vor sarii peste 2 luni birurile in aer. Si noi unde sintem unde vom fii. Vom visa roz cum presedintele nostru, danseaza intr-un genunchi pe sub fustele crete si frumos colorate ale tigancilor, ne vom gindi ce frumoasa era salba de cocosei, de la gitul sotiei presedintelui. Ce frumoasa era E.Udrea cind se chinuia sa se urce pa cal cu poponetul (curul) ei ala gras pe calul alb ca de parada, ce bine ii statea ca parlamentar pitipoancei de la Bambu impreuna cu Sida ai ei. Dar perla coroanei este bautorul de wischy, s-a facut efortul suprem s-a indatorat tara si a fost ales de diaspora care numai la Ambasada din Paris din 1500 aprox.de alegatori sau prezentat si au votat 3000 cu presedintele nou ales. Ati vazut ce dreptate a avut la anuntarea verdictului. "Un fleac, i-am ciuruit pe toti". Eu am zis ca e o gluma grosolana de pirat beat dupa abordarea unei nave incarcate cu aur.Dar nu era vorba de noi.Si inca nu s-a ajuns la fundul sacului, cu surprize neplacute pentru noi.Dar ce contam noi, multi dar prosti?Ia uite cum il vad eu la atelajul tarii pe piratul nostru vesel, biciuind cu strasnicie ca un vataf din vremurile de mult apuse.
Daca nici acum nu ne trezim ne meritam soarta.
Caci eronat se spune ca sintem in situatia grecilor. NU. Noi nu sintem. Ei au salariu mediu peste 2000 de euro, pensii de peste 1000 de euro. Eu se lupta pentru al 13 si al 14 salariu din acestea babane, la care noi nici nu ne putem gindi.
Ferice de cei ce nu mai sint, chiar si de sinucigasi.
Atentie dupa taierea a 25% din salarii si a 15 % din pensii tot vor veni marirea TVA si sarirea preturilor in aer.Si atunci ce vom mai face.Eu cred ca si cei de la FMI privesc cu mila la noi, dar vatafului nostru betin si afemeiat, e nemilos, nu-i pasa ne biciuieste cu salbaticie, da ca in animalele de povara. Da tot in boii care trag la jug, nu la calareata, mironositele de Bambu, Sida, lepra si altele. Nici in tigani.La ei ne vom uita salivind la tv.(cei care mai vor avea), la mesele lungi pline cu bunataturi la care noi nici nu ne vom putea gindi, cu tiganci cu fuste crete(ce au ele acolo sub fuste de au incenunchiat pe primul nostru ales?), la salbele lor, la cozile lor impletite pe linga urechi. Si ne vom delecta uitindu-ne prostiti dupa vreun elicopter, din care vor cobori doi copii miri printre petale de trandafiri.
Asta ne va tine si de foame si de sete.
Ne-am facut-o cu mina noastra.
De la acesti adevarati criminali, caci vom muri cu zile si acasa si in spitale, peste tot. Nu prevad apocalipsa viitoare. Prevad iadul nostru imediat.
Privim impietriti nu ca la soarta noastra, ci ca la un film de pe alta planeta.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

P.S. Ma uitam acum la comentariu, la comentariu al Laurei Cernahoschi, care spunea sa-i luam un nou avion presedintelui cu toate ca nu merita, dar ne facem de ris, ca reprezinta Institutia Prezidentiala. Eh, nu am avut noi norocul polonezilor, ei nu l-au meritat, noi il meritam pe deplin.
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

2 comentarii: