Harul lui Dumnezeu

Harul


Este prin Harul lui Dumnezeu ca cei pacatosi sunt scapati de o moarte rapida, subita. Toporul ascutit al dreptatii ar cadea pe copacul neroditor daca Isus Hristos nu ar mijlocii pentru noi "Scapa-l Tata". Multi din cei pacatosi care il accepta pe Hristos isi dau seama ca prin mila lui Dumnezeu au fost scapati de moartea in pacat. John Bunyan a avut trei experiente de neuitat in care Dumnezeu la scapat de la moarte. Toate acestea s-au intamplat inainte de a-L accepta pe Hristos in viata lui. El mentioneaza despre aceste experiente in ilustratiile sale "Har din Plin". De multe ori astfel de scapari de la moarte c

are au loc in viata noastra, tin sa ne reaminteasca de dragostea pe care o avem pentru Dumnezeu si de durerea pe care am provocat-o. Oare nu ar trebui Dumnezeu sa ne reaminteasca din cand in cand ca apartinem lui? Nu ar trebui noi sa credem ca indelunga rabdare a Domnului nostru este mantuirea? (2Pet 3:15). Un soldat in timpul unei batalii a fost lovit de un glonte exact in buzunarul de la haina militara, dar a ramas nevatamat din pricina unei monede aflata in buzunarul pe care glontele a lovit-o si pe care scria DEI GRATIA (prin Harul lui Dumnezeu). Aceasta intamplare l-a pus pe ganduri care l-au condus la citirea unei brosuri pe carte a primit-o de la un crestin inainte de a pleca de-acasa. Prin citirea acestei brosuri a devenit un credincios in Isus Hristos.

Draga prietene, esti tu nemantuit? Ai avut si tu astfel de experiente asemanatoare? Atunci admira si adora acest Har gratis a lui Dumnezeu si roaga-te sa te conduca la pocainta. Cauti tu caile vietii? Adu-ti aminte de cuvintele DEI GRATIA (prin Harul lui Dumnezeu) si nu uita ca prin Harul lui Dumnezeu suntem mantuiti. Harul este un dar nemeritat, dar Dumnezeu ti-l ofera tie. Ce frumos suna pentru aceia care nu merita. Crimele sunt iertate, pacatele sunt aruncate in marea uitarii de Mantuitorul nostru din dragoste, favoare si har. Cuvantul "har" are acelasi inteles ca si cuvantul "gratis". Rugaciunea lui Wickliffe a fost: "Doamne, mantuieste-ma gratis". Nici un fel de munca (efort) nu ti-ar putea procura, oferii, mantuirea ci doar Dumnezeu iti poate oferi aceasta gratis, fara nici un fel de plata.

Harul il primim prin credinta in Isus Hristos. Oricine crede in El, nu va fi judecat (condamnat). O, pacatosule, permite-i lui Dumnezeu sa-ti dea harul de a privi la Isus si a trai. Priveste acum, astazi este ziua acceptarii.

C.H. Spurgeon

Un comentariu:

  1. UN MESAJ CLAR CONCIS DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE SI CELOR CE IL CITIM SA NE DEA CONVERTIREA REALA

    RăspundețiȘtergere