Frustrari

Se spune ca, fata de acum cateva decenii, sa zicem, sistemul de vaori s-a cam schimbat. Si nu neaparat in bine...
Acum adevarata valoare pare a fi... banul. E si bine, dar si rau.
E bine pentru ca banii multi, desi nu aduc fericirea... o intretin. Mai exact, banii mai multi duc implicit la un nivel de trai mai ridicat dar si la o mai mare libertate de miscare in sensul ca iti poti permite orice sau aproape orice, implicit un comfort sporit si o mai mare calitate a vietii.
Numai ca apare si... partea negativa a acestei... probleme: frustrarile. mai ales frustrarile legate de dificultatea de a castiga sume suficiente de bani in timp util. Si asta pentru ca adesea castigurile pe care le obtinem depind adesea de... ceilalti membri ai societatii.
Daca e vorba sa traiesti doar din salariu, depinzi aproape total de un sef: fie statul, fie un patron privat. Si ca sa ai statul ca sef... nu e intotdeauna cea mai buna optiune posibila.
Daca insa in viata esti propriul tau sef... e altceva, caci depinzi doar de propria-ti abilitate de a "stoarce bani" de la ceilalti si de a obtine cel mai bun pret posibil pe propriile-ti produse si servicii. Nu intotdeauna merge, dar macar ramai cu lectia invatata si niscaiva experienta castigata.
Frustrari? Ce-s alea frustrari daca reusesti sa convingi pe toti cei din jur ca trebuie sa te considere destept si ca meriti sa fii platit la adevarata-ti valoare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu