Lipsa de comunicare

Suntem oameni... Consideram ca, fata de celelalte vietuitoare, excelam in comunicare. Si totusi de multe ori celelalte vietuitoare ne intrec in ceea ce priveste comunicarea.
Orice vietuitoare comunica... Comunica cu ceilalti semeni ai aceleiasi specii, comunica cu oricare fiinta, indiferent de specie, prieten sau dusman, prin sunete, gesturi sau imagini, prin orice poate "impresiona" simturile. Important este sa poata fi inteleasa.
Cu toate acestea, am constatat cu stupoare ca, uneori, comunicarea intre noi, oamenii, scartaie din toate balamalele. E greu de multe ori sa ne informam personal si "de unul singur" asupra tuturor problemelor care ne privesc mai mult sau mai putin personal. Ca atare, ar trebui sa primim din start si ritmic anumite informatii care ne-ar putea fi utile.
Din pacate, dezinformarea/ lipsa de transparenta de la unele nivele, din unele institutii, se foloseste impotriva noastra in mod deliberat, caci e mult mai usor, uneori, sa privezi de anumite drepturi persoanele care nu stiu macar ca idee ce anume li se cuvine.
Dezinformare! Cat de mult este folosita pentru a se obtine anumite profituri materiale sau financiare. Si nu numai...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu