Inca unul... acum, Jean Constantin

Ieri dimineata, in jur de 7 fara un sfert, stand toti colegii la masa si servind micul dejun, ne-apucaram sa discutam felurite. Prima chestie, puseram intrebari (astia pe care ne luase somnu' inainte de final) despre deznodamantul finalui Cupei Romaniei Timisoreana la fotbal (si luara cupa, pentru al treilea an consecutiv, CFR CluJ). A doua chestie, care m-a lasat masca, a fost faptu' ca Jean Constantin tocmai decedase in seara precedenta.

Actorul a fost gasit decedat in locuinta sa din Constanta. Cel mai probabil, un infarct ar fi cauza. Medicii care au sosit la fata locui, neputand decat sa constate decesul.

Jean Constantin a lasat in spate zeci de filme si multe, multe piese de teatru in care a jucat, in roluri pe care le-a interpretat de fiecare data magistral. Nu pot sa uit niciodata cate zile de Joi mi-am petrecut in fata televizorului alb-negru al bunicii mele, asteptand-o pe aceasta sa-mi aduca eugenia de la targ, in timp ce ma uitam la "Toate panzele sus", la turcul Ismail.

Incet, incet, se duc toti. In spatele lor raman zeci de filme si piese de teatru de neuitat... dar mai raman si generatiile noi si tinere care par ca nu se vor ridica nicicand la nivelul celor care, usor, incet si sigur se sting pe zi ce trece.

Iata de ce era Jean Constantin unu' dintre cei mai mari actori de comedie din Romania.




Astazi, actorul a fost condus pe ultimul de drum de peste 200 de oameni. Adio, maestre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu