Trei domenii care...

Trei domenii care trebuie aparate de atacul diavolului
by Emanuel Iacob
.Citind cartea lui DEAN MORGAN, “Lupta Spirituala”am inteles ca atunci cand diavolul ne ataca noi trebuie sa ne impotrivim si sa luptam. In Cuvantul Domnului gasim scris ca am fost echipati in asa fel incat sa nu stam cu mainile in san crezad ca Dumnezeu va trimite ingerii lui sa ne apere. Am fost echipati sa ne aparam,dar si sa atacam, dupa cum vedem in Efeseni6:11”…, ca sa puteti tinea piep timpotriva uneltirilor diavolului”, iar in versetul 13,”…, ca sa va puteti impotrivim ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul”. Citind toate aceste versete as putea sa ma intreb: ”impotriva cui trebuie sa lupt?”, ”care este armura?”, ”ce inseamna a lua armura si a lupta?” DAR ajungand la versetul 18 gasim raspunsul. Inainte de a vedea ce scrie in acest verset, as vrea sa vedem care sunt cele trei domenii care trebuie aparate:

1.MINTEA TA. Pentru ca diavolul vrea sa vina in mintea noastra cu tot felul de ganduri murdare, spunea cineva ca mintea noastra este ca o moara; ce pui in ea aceea macina, iar produsul finit este pe masura. De aceea haideti sa atintim gandul nostru inspre Hristos iar mintea noastra sa fie plina cu ganduri de pace. 2 Corinteni 10:5 “noi rasturnam izvodirile mintii si orice inaltime, care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orcice gand il facem rob ascultarii de Hristos.”

2.INIMA TA. Dupa cum gasim scris in Evanghelia dupa Matei ca inima omului este vistieria tuturor lucrurilor; bune sau rele. Dean Morgan spunea : ”Isus a invins pe cruce acum 2000 de ani orice putere demonica, dar satan INCA mai actioneaza asupra oamenilor”, DAR aici e de remarcat ceva foarte important: satan actioneaza asupra celor care II PERMIT. Fratilor daca noi nu ii permitem diavolului sa actioneze asupra noastra nu va putea sa faca nimic,” si paharul meu este plin de da peste el”. De aceea haideti sa ne pazim INIMA mai mult decat orice (Prov.4:23) si sa umplem vistieria inimii noastre cu cele mai bune lucruri, ca diavolul sa nu mai aiba unde sa puna lucrurile lui rele;

3.GURA TA. Din nou, si la acest domeniu gasim scris in Scriptura un verset in care este foarte mult adevar; ”cu gura noastra binecuvantam si tot cu ea blestemam ”Iacov 3:10. Diavolul vine in mintea noastra cu ganduri murdare, ne umple inima cu lucruri rele ca sa rostim cuvinte de blestem cu gura noastra si de cele mai multe ori se foloseste de cei apropiati noua. Priviti la Iov si sotia lui, care il provoaca sa blasteme pe Dumnezeu si sa moara, ca sa nu mai sufere, dar Dumnezeu care este mai puternic decat orice stapanire ii da putere si pune straja gurii lui Iov ca sa nu pacatuiasca si sa moara, la care Iov ii spune ca vorbeste ca o femeie nebuna, apoi in vremea Domnului ISUS, cand e in pustie si posteste diavolul vine sa il ispiteasca si ISUS ii spune “INAPOIA MEA SATANO”. Dragii mei Dumnezeu ne-a dat puterea sa il alungam pe diavolul din preajma noastra, spunand “inapoia mea Satano” si sa proclamam puterea DUHULUI SFANT, haideti sa profitam de aceasta oportunitate. CUM???

Intorcandu-ma la intrebarile puse la inceputul editorialului, spuneam ca avem un raspuns in versetul 18 din Efeseni 6. Cu acest raspuns as vrea sa inchei:

”FACETI IN TOATA VREMEA PRIN DUHUL TOT FELUL DE RUGACIUNI SI CERERI. VEGHEATI LA ACEASTA CU TOATA STARUINTA SI RUGACIUNE” atat pentru noi personal cat si pentru cei din jurul nostru.

Fiti binecuvantati toti care veti citi acest articol, iar Dumnezeul nostru care este viu si adevarat sa ne pazeasca de uneltirile diavolului.


Editorial scris de Alin Ivasco …® www.crestintotal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu