RCS-RDS,COLAPS FINANCIAR SAU UN SUCCES DE VIITOR?


Toata lumea vorbeste in aceste zile de preluarea celor de la Airbites de catre gigantul Rcs-Rds.Ma intreb daca cineva stie cu adevarat cine sunt cei de la Airbites.Multi analisti financiari au comparat aceasta "preluare" ca fiind nesemnificativa si au interpretat-o ca fiind o ultima zvacnire in incercarea celor din Rds de a mai recupera din terenul piedut in lovitura de imagine pe care tot si-au facuto in ultima perioada.Airbites a fost detinut de compania elvetiana Swisscom si a avut in 2008 un rulaj de 2,9 mil. euro si pierderi de 8,5 mil. euro. Airbites are acoperire doar in cateva cartiere bucurestene si in cateva orase din Moldova.
Asadar,aceasta preluare nu promite cu nimic ca va scoate din dificultatile financiare pe care deja le are Rds-ul.Sunt deja cunoscute problemele finaciare pe care le intampina aceasta companie:actiunile pierdute la bursa,concedierile colective pe care tocmai le-a efectuat in ultima perioada,datoriile restante in salarii fata de angajati sau firmele subcontractoare,creditele luate de la diferite banci europene.Politica de administrare din pacate a daunat extrem de mult,efectele neintarziind sa apara.
Ultima miscare a companiei Rcs Rds,aceea de a cumpara Airbites se vrea doar a fi o imbunatatire de imagine destul de fortata si falsata a puterii sale financiare.
Se vorbeste tot mai des de vanzarea companiei catre Vodafone,varianta din ce in ce mai plauzibila si tot mai des confirmata de catre cei din Rds.Sunt foarte bine cunoscute aceste mici tertipuri,acelea de a cumpara mici retele de cartier,pentru a creste puterea de cumparare,stiindu-se foarte bine ca in general aceste firme de profil se vand pe criteriul numarului de abonati.In acest fel se face o crestere fortata a cifrei de afaceri doar pe hartii,avantajul fiind in cele din urma doar al vanzatorului.Singurii care au de suferit de pe urma acestor tranzactii raman simplii oameni care sunt doar martorii tranzitiei lor ca cifre de la o firma la alta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu