Da mai departe, fi mai bun intr-o lume mai buna !

Da mai departe ! Daca vrei sa traiesti intr-o lume mai buna, fi si tu mai bun
Da asa incepe o noua conceptie in universul meu, pe care o voi aplica, nu doar pentru ca sunt si ma consider un world changer, dar si pentru ca doresc sa traiesc intr-o lume mai buna, si nu in ultimul rand pentru ca imi place foarte mult sa-i ajut pe cei din jurul meu.

alexandru hategan, mai, departe, bun, lume, buna, pay it forward, da mai departe, world changer, inimi, rosii, teorie, afis, poza
Am vazut de curand un film pus de Feri aici pe blog, si anume "Pay it Forward !" - o drama care m-a inspirat, si sunt foarte convins ca nu sunt singurul pe care l-a schimbat.
Mi-a placut foarte mult, dar in acest post nu e vorba neaparat despre acel film, cat despre ideea de a fi mai bun, de a face bine.

A incercat vre-unul din voi sa fie mai bun, si sa dea mai departe gestul frumos pe care i l-a facut altcineva ? Daca v-a ajutat cineva vreodata, ati incercat sa faceti si voi la rnadul vostru o fapta buna altcuiva si sa nu o intoarceti celui care v-a facut-o ? E o conceptie frumoasa care ne poate face sa fim mai buni unii cu ceilalti, mai atenti, mai putin egoisti, sa vedem lumea cu alti ochi si sa o schimbam.

Teoria din film zice ca daca cineva iti face un bine, sau o fapta buna, in loc sa te revansezi fata de acel cineva, daca vrei sa fi recunoscator, fa 3 fapte bune altor 3 persoane care chiar au nevoie de ajutor la un moment dat.

Teoria mea, zice, ca pentru fiecare fapta buna pe care o primesti de la cineva, sa faci cel putin o fapta buna altcuiva. Nu e necesar sa faci 3, dar incearca sa faci cel putin una. Daca te va face sa te simti bine, atunci mai fa una, si eventual spune-i si acelei persoane sa faca la fel.

Unii din voi o sa o considerati o teorie stupida, sau o teorie care duce la o lume utopica la care evident nu avem cum sa ajungem, dar dupa parerea mea, este o cale sa facem lumea in care traim mai buna. Putem face lumea in care traim un loc mai bun, doar daca incepem sa ne schimbam pe noi insine prima data, si doar daca ne concentram pe lucrurile bune, si nu pe faptul ca altii fura, ca sunt rai, egoisti, si ca n-ar trebui sa fie asa... etc (nu mai vorbesc despre dinastea pentru ca face rau).

Astept reactiile voastre, pareri sau idei despre cum putem face chestia asta, despre ce ati aplicat voi, si ce-ati reusit, cum v-a facut sa va simtiti.

2 comentarii:

  1. Alexandru ma bucur ca gandesti astfel.Daca esti mai bun,pe parcurs si lumea din jurul tau se transforma,si va fi mai buna.Nu stiu cum functioneaza acest lucru,dar eu am constatat pe propria piele.Si nu e nici macar greu sa fi bun,trebuie doar sa vrei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie doar sa vrei, sa ai rabdare cu cei din jurul tau, si sa porneasca orice faci din adancul sufletului. Niciunul din noi nu e rau in adnacul sufletului. Trebuie doar sa cautam bine, si sigur vom descoperi ca in fiecare din noi zace catusi de putina bunatate (chiar si in cei mai rai oameni).

    RăspundețiȘtergere