Bancuri

Îndreptându-se către şcoală, cu paşi mici, copilul se ruga:"Dragă Doamne, te rog nu mă lăsa să întârzii la şcoală.Te rog, Doamne, ajută-mă să ajung la timp la şcoală..."În acest moment alunecă pe o coajă de banană şi avansă rapid câţiva metri. Privind supărat în sus, spuse:- Bine, bine, am înţeles. Nu-i nevoie să mă împingi !
*
Un moş şi o babă, soţ şi soţie, mor într-un accident şi ajung în Rai. Acolo îngerul de serviciu îi duce pe o plajă plină de palmieri şi cu o casă de lemn şi le spune:
- Acum tot ce aveti voi de făcut în Rai este să staţi acolo şi
să vă bucuraţi de tot.- Acum tot ce aveti voi de făcut în Rai este să staţi acolo şi să vă bucuraţi de tot.Moşul se întoarce către babă şi îi zice:- Vezi ce proastă ai fost? Puteam să fim aici de 10 ani dar nu,..... tu vroiai să mâncăm sănătos!
*
Un ardelean stabilit în America vine în concediu în satul natal şi-l roagă pe tac-su să-i cheme pe toţi sătenii sâmbătă la căminul cultural, să-i cinstească... Sâmbătă, toată suflarea petrece până spre ziuă şi la plecare "americanul" dă fiecăruia câte un plic cu 100 de dolari. Următorul an din nou "americanul" face concediul la ţară , din nou petrecerea la căminul cultural cu toţi sătenii şi plicul cu 100 de dolari. Sătenii mulţumiţi aşteptau să vină următorul an, căci deja devenise o tradiţie...Vine şi următorul an, "americanul" prezent, se întâlnesc la căminul cultural, petrec pe cinste, dar, la plecare, în plic, Vasile şi Gheorghe găsesc doar câte 50 de dolari şi-l intreabă pe american de ce a scăzut "donaţia". Acesta le răspunde că are copii la facultate, a venit şi criza globală şi nu-şi mai poate permite acum o cheltuială mai mare.Vasile îi zice lui Gheorghe: - Hai, bă, Gheo, să plecăm, că nesimţitul ăsta îşi ţine copiii la facultate pe banii noştrii....

Un comentariu: