Tradare

TOKES reclamat de Noua Dreapta la Parchet pentru TRADARE

autor: FrontPress 06.12.2013

tudor ionescu marsEuroparlamentarul Laszlo Tokes a fost reclamat de organizaţia naţionalistă Noua Dreaptă pentru “trădare” la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a fost citat să dea explicaţii pentru afirmaţiile provocatoare din această vară prin care a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, un sistem de cooperare prin care să ofere “protectorat” Transilvaniei.
Pastorul reformat a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă că a fost citat pentru a fi audiat ca făptuitor, într-un dosar în care este cercetat pentru trădare, în urma unei reclamaţii formulate de Noua Dreaptă. “Am primit citaţia pe 3 decembrie, într-un dosar care a fost iniţiat în septembrie şi despre care nu ştiu nimic. Am aflat că s-a depus o plângere de către Asociaţia Noua Dreaptă, pentru trădare. Mai multe nu ştiu”, a spus Tokeş, conform Mediafax. “Am avut vreo cinci dosare pentru trădare, în ultimii ani, însă în toate s-a dispus neînceperea urmăririi penale”, a mai precizat acesta.
tudor ionescuLiderul Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu, a precizat la rândul lui că a depus o plângere penală împotriva lui Laszlo Tokes “pentru săvârşirea infracţiunii de trădare, după declaraţiile acestuia făcute în vară, în prezenţa premierului Ungariei, Viktor Orban, în care a cerut protectoratul Ungariei pentru Transilvania”. “Mi s-a părut că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de trădare. Aşteptăm să fim informaţi despre mersul cercetărilor în acest dosar. Tőkés trebuie să dea socoteală faţă de declaraţiile făcute”, a spus Ionescu.
În 27 iulie, europarlamentarul Laszla Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară “Balvanyos”, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască “un sistem de cooperare naţională”, astfel încât să ofere “protectorat” Transilvaniei, “aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”. Ulterior, după ce scandalul a degenerat, acesta a apreciat drept “grave” şi “neadevărate” acuzaţiile că ar fi cerut protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, Tokes susţinând că afirmaţiile sale au fost “denaturate într-o manieră inimaginabilă”. El a susţinut că în data de 27 iulie, la lucrările Universităţii de Vară “Balvanyos”, s-a referit la o autonomie funcţională şi apreciată, cea a Tirolului de Sud din Italia. Sursa: FrontPress.ro
tokes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu