Raspuns

Un raspuns la ironiile englezesti despre romani

autor: FrontPress 06.12.2013

Fuck-off7Un flyer răspândit în mii de exemplare în Marea Britanie de către Partidul Independenţei îi transformă pe români în sperietoare publică, spunând despre noi că arătăm ciudat şi că acţionăm ca nişte lăcuste-gândaci. Dacă e să vorbim de frumuseţea englezilor şi mai ales a englezoaicelor, autorii flyerului ar trebui să se uite în oglindă mai bine. Cât despre invazia lăcustelor, cine a cotropit lumea şi a avut colonii pe care le-a supt până la sânge?
646x404Ironia englezească şi-a ratat grav ţinta nu doar pentru că a condamna comunităţi întregi şi a speria lumea că 29 de milioane de români şi bulgari vor invada Marea Britanie este absurd chiar şi în glumă. Ci pentru că a ataca felul în care arată românii când tu eşti englez şi arăţi ca englezii, asta chiar pare un banc reuşit… La fel stau lucrurile şi în cazul comparaţiei cu lăcustele-gândacii extratereşti. Când şi pe cine a invadat România? Se vorbeşte despre ”preluarea planetei” în flyer? La un moment dat în istorie, Imperiul Coroanei Britanice deţinea şi controla cea mai mare suprafaţă a planetei aflată vreodată în graniţele unei singure puteri. Dacă vorbim de invazie, hai să-i întrebăm pe indienii din Asia cum au trăit ei colonizarea britanică şi cum erau măcelăriţi de armata marelui imperiu civilizator atunci când au început revoluţia paşnică sub Gandhi. Cum rânduri, rânduri de protestatari paşnici erau doborâţi cu lovituri de bastoane, unii omorâţi în bătaie, deşi protestau cu mâinile goale şi fără să riposteze. Despre care alte colonii britanice să povestim? Credeţi că e vreun loc pe lume în care Imperiul britanic să se fi dus cu flori, iar lumea să îi primească de bunăvoie? Hai să ne amintim de Războiul de Independenţă al Statelor Unite atunci. Deci cine e lăcusta în toată această poveste?
UKIPMai uşor cu acuzaţiile şi cu ironiile, stimaţi politicieni sau formatori de opinie din Marea Britanie! Amintiţi-vă de Irlanda, dacă vreţi să faceţi comparaţii de comportament invaziv. Până şi Scoţia vrea să scape de voi. Aşa încât nu ar fi mai bine să ne vedem fiecare de neamul lui, urâţi sau frumoşi cum suntem? Nu am nicio ezitare dacă poporul român ar dori să participe la un concurs de frumuseţe cu cei care ne fac ciudaţi. După cum nici la un concurs de istorie, ca să vedem cine a cotropit pe cine şi cine a invadat în trecutul său alte neamuri şi le-a supt de vlagă şi de resurse. Problema este că aceste glume proaste au ajuns politică naţională şi că premierul britanic vorbeşte serios când anunţă că doreşte anularea regulilor UE pentru români. Iar tabloidele britanice nu mai ştiu cum să ne facă mai detestaţi de către populaţie. Ar trebui mai bine să întrebe prin lume cum sunt percepuţi britanicii lor ”frumoşi” când îşi afişează fiţele şi superioritatea. Au ceva de corectat la ai lor înainte să ne poarte nouă de grijă.
Nu avem voie să mai stăm cuminţi şi să încasăm jignirile nimănui. Putem răspunde cu aceeaşi monedă, dacă numai aşa popoarele ”civilizate” înţeleg să ne respecte. Putem face şi noi flyere cu tinerele britanice prăbuşite în comă alcoolică pe străzi şi cam dezgolite, în toată ”frumuseţea” lor, dacă e să ne jucăm de-a răul celorlalţi. Sau cu isprăvile soldaţilor britanici din diferite epoci, măcelărind populaţii nevinovate. Ş.a.m.d. Sunt siguri cei care demarează acest gen de campanii împotriva României că aceasta este calea către o Europă Unită? Sau, pentru voturi, au voie să împroaşte cu noroi pe oricine, cu scuza că aşa e când ai alegeri? De Bogdan Diaconu – Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu