Operatiune militara in Republica Centrafricana

mine

LegiuneaStraina.ro


Posted: 07 Dec 2013 12:26 AM PST

O operaţiune militară franceză în Republica Centrafricană, în cadrul căreia urmează să fie mobilizaţi 1.200 de militari, a început cu misiuni de patrulare în capitala Bangui, a anunţat vineri ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian, relatează AFP.

6272156_afp___mediafax_foto_sia_kambou_86949800“Operaţiunea a început”, iar forţele franceze prezente în Republica Centrafricană “au mobilizat patrule în Bagui”, a declarat ministrul pentru postul Radio France Internationale (RFI).
ONU a aprobat joi intervenţia franceză.
“O companie a sosit la Libreville ieri (joi) seară, iar un detaşament de elicoptere va fi (mobilizat) astăzi în zonă”, a mai declarat ministrul. O companie a armatei franceze numără aproximativ 150 de bărbaţi.
Misiunea militarilor francezi, sprijiniţi de forţa africană mobilizată la faţa locului, este de a asigura “o securitate minimă care ar permite punerea în aplicare a unei intervenţii umanitare, ceea ce nu este cazul astăzi”. Ea prevede “securizarea drumurilor (…) principale, pentru a le permite oamenilor să ajungă la spital”, a subliniat Jean-Yves Le Drian.
În parlalel, este necesar “ca forţele africane să fie capabile să garanteze securitatea teritoriului în cursul tranziţiei politice”, a adăugat ministrul.
După ce a primit acordul ONU, preşedintele francez, François Hollande, a anunţat, joi seară, o acţiune militară “imediată” în Republica Centrafricană, afectată de haos din martie, când preşedintele François Bozizé a fost înlăturat de la putere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu