Condamnat

Lider nationalist german CONDAMNAT pentru ca vindea muzica “nazista”

autor: FrontPress 05.12.2013

NPD berlinUn tribunal german l-a condamnat miercuri la opt luni de închisoare cu suspendare pe liderul filialei din Berlin Partidul Naţional-Democrat German (NPD), cea mai mare formaţiune naţionalistă din ţară, care funcţionează legal încă din 1964 şi care are reprezentanţi în două parlamente regionale. Acesta a fost acuzat că vindea CD-uri cu muzică ce “glorifica nazismul şi incita la violenţă”.
Sebastian Schmidtke, în vârstă de 28 de ani, a declarat că avocatul său va contesta decizia judecătorului.
Liderul NPD a fost trimis în judecată pentru că în magazinul său au fost comercializate CD-uri cu mai multe trupe de rock identitar. Acesta a negat că acele compact discuri i-ar aparţine.
Pentru a combate propagarea mesajului naţionalist prin intermediul muzicii, presa din Germania a relatat zilele trecute că poliţia ar putea fi dotată cu o aplicaţie pentru telefoanele mobile, care să detecteze “cântecele naziste”, similară aplicaţiei Shazam. Autorităţile doresc să ajute astfel ofiţerii de poliţie să identifice mai uşor melodiile ilegale de la concerte, din cluburi sau de la demonstraţiile publice. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu