Grecia in faliment


Moody's: Grecia a intrat în faliment!


Azi nu vom vorbi in niciun fel despre aiurelile populiste rostite de Traian Băsescu la Pro Tv... si nici nu vom reaminti cititorilor cum tot Băsescu, acum o lună spunea a suta oară ca "salariile si pensiile nu se pot majora, intrucat ar fi compromisă... reforma"... iar acum presedintele se contrazice... asta nu ne interesează.
Tot azi aflăm că Agenţia Moody's a anunţat recent că Grecia, a intrat în faliment, „pornind de la definiţia proprie a falimentului”. Anunţul a venit în ciuda faptului că Atena ajunsese la un acord cu creditorii privaţii pentru ştergerea unei treimi din datoria elenă, conform Russia Today.
"În conformitate cu definiţiile Moody, acest schimb reprezintă exact un „schimb de dificultate” şi deci un faliment", a arătat firma americană.

Înainte de a lua această măsură, Moody's a retrogradat ratingul creditelor elene la nivelul cel mai mic posibil, "C”.

Specialiştii americani au adăugat că vor re-evalua ratingul ţării pentru a vedea cum vor afecta economia pachetul de bailout şi înţelegerea cu creditorii privaţi.

Grecia trece prin cea mai rea perioadă economică de la al Doilea Război Mondial până în prezent şi a fost în pragul falimentului mult timp, cu o datorie de 160% din PIB...
http://newsro123.com/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu