Urmareste neprihanirea

- “Urmăreşte neprihănirea” (2 Timotei 2:22) -

Comediantul Red Allen a a spus: “Nu trăieşti decât o dată. Dar dacă trăieşti cum trebuie, este destul”. Deci cum poţi trăi corect? Trăind în fiecare zi conform convingerilor tale; fă lucrul ace­sta şi vei avea puţine regrete. O viaţă trăită în integritate presupune:

a) Să te gândeşti cu regu­laritate la valori, lăsând ca ele să se imprime adânc;

b) Să-ţi masori mereu alegerile în confor­mitate cu Cuvântul lui Dumnezeu şi de fiecare dată când este necesar, să vorbeşti despre asta. Asta nu doar că-ţi cimentează valorile, dar îţi adaugă un grad de siguranţă şi responsabilitate.

Dăm de necaz atunci când convingerile se bat cap în cap cu impulsurile. Când lucrurile merg cum trebuie nu este greu să trăim după convingerile noastre. Dar “când vine vorba de zdrobire”, acele convingeri ne cer să facem ceva ce ne va răni sau ne va costa! Oamenii spirituali fac ce este bine, indiferent de ce simt cu privire la acel lucru. Nu simţi mereu ce este bine să faci; mai întâi acţionezi constant indiferent de împrejurări, faptele în concordanţă cu convingerile – şi sen­timentele vor urma. De obicei nu există nici o implicaţie dramatică; deciziile dificile sunt cele de zi cu zi. Caracterul se înalţă ca un zid, câte o cărămidă pe rând. Poate părea că oamenii de treabă termină ultimii, dar lucrul acesta se întâmplă pentru că ei aleargă într-o altă cursă. Să alergi în acea cursă înseamnă să faci pauze dese pentru a-ţi analiza viaţa şi a te ruga ca psalmistul: “Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă, şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea, si du-mă pe calea veşniciei!” (Psalmul 139:23-24).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu