Slovacia moderna


73 de ani de la crearea Slovaciei moderne, cu ajutorul celui de al Treilea Reich

autor: FrontPress 22.03.2012
Sâmbăta trecută a avut loc o demonstraţie naţionalistă în Bratislava care a marcat înfiinţarea în urmă cu 73 de ani a primului stat slovac independent, aflat sub protectoratul Germaniei naţional-socialiste. Această formaţiune statală a rezistat doar între anii 1939 şi 1945, Cehoslovacia fiind refăcută după deznodământul celui de al doilea război mondial, Slovacia reapărând pe harta Europei ca stat independent abia în 1993.
Participanţii la acţiunea organizată de Partidul Poporului – Slovacia Noastră şi organizaţia Comunitatea Slovacă au denunţat Uniunea Europeană şi au catalogat euro drept “monedă de ocupaţie”.
“Nu cu mult timp în urmă, umaniştii şi intelectualii ne-au luat în râs pe noi, naţionaliştii, când am îndrăznit să criticăm Uniunea Europeană. A trecut ceva vreme şi este evident că am avut dreptate”, a declarat în discursul său Marian Misun, unul din liderii partidului.
După încheierea manifestaţiei, naţionaliştii au pornit în marş până la cimitirul unde este îngropat monseniorul Jozef Tiso, primul preşedinte slovac, pentru a depune coroane de flori. Au fost rostite rugăciuni şi s-a ţinut un moment de reculegere. Sursa: FrontPress.ro
http://odorica.blogspot.com/

2 comentarii:

  1. interesante informatii...nu le cunosteam...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu stiam ca Slovaciei si in perioada comunista cand era unita cu Cehia, ii era imprimat stigmatul de tara fascista.
    O seara frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere