O vor pe Angela Merkel !!!

Europenii vor sa fie conduși de Angela Merkel


La dracu’ cu liderii naționali! Vrem oameni dintr-o bucata!

Europenii își disprețuiesc proprii președinți si prim miniștrii. De ce? Marea majoritate a europenilor ii considera pe politicieni niște palavragii, niște traiste cu vorbe goale. Criza economica este primul examen real al clasei politice din ultimii 50 de ani. Iar marea majoritate a politicienilor l-au picat cu brio. Si nu numai europenii au aceleași sentimente fata de clasa politica: si in Statele Unite, republicanii si democrații sunt la fel de disprețuiți.
Oamenii au observat lipsa de soluții din partea clasei politice. Nici nu era greu sa observi! De fapt, nu soluțiile sunt problema (ca soluția e una si simpla: sa tai cheltuielile statului până țâșnește sânge din el). Problema este lipsa de curaj de a face așa ceva. Problema este populismul lipicios si scârbos al partidelor.
Pai atunci, nu-i de mirare ca oamenii încep sa aplaude cea mai mărunta urma de cojones. Că fără asta, criza o sa dureze la infinit.
In topul încrederii, doi reformiști duri.

Pe primul loc este Angela Merkel cu 50% dintre voturi, urmata de britanicul David Cameron.
In schimb, francezul Nicolas Sarkozy (care n-a făcut nici o reforma si da acum vina pentru greutățile economice pe…emigranții români) este aproape pe ultimul loc, cu doar 33% dintre preferințe (vezi știrea).
De ce? Simplu!
Angela Merkel le-a spus germanilor in fata: meritați sa trăiți mai prost!

In urma cu doi ani, Angela Merkel a lansat cel mai dur program de reforma din istoria Germaniei. După doar doua zile de discuții in Guvern, fără nici o consultare cu sindicatele, cancelarul Merkel a anunțat ca taie 80 de miliarde de euro din cheltuielile bugetare. Am scris atunci ca si cârpele din Guvernul României ar fi trebuit sa ia exemplu de la Merkel (vezi Germania deasupra tuturor: război fulger împotriva crizei).
Sindicatele au sărit in sus: Merkel vrea război? O sa-i dam război! Acum, după aproape 2 ani, vedem ca amenințarea sindicatelor a fost un mare fâs! Au organizat câteva demonstrații, cancelarul le-a ras in nas, iar porcii de sindicaliști au rămas cu buzele umflate!
De atunci, Angelei Merkel i se spune Cancelarul de Fier.
David Cameron: daca mă votați, pe mulți o sa va concediez!

Tăierile din buget nu sunt ușoare, dar nu exista alternativa, daca vrem sa evitam soarta Greciei, le-a spus David Cameron alegatorilor britanici, înainte de alegerile din 2010. Iar oamenii l-au votat! (vezi The Guardian: David Cameron: Cuts won’t be easy but there is no alternative).
Si s-a ținut de cuvânt: după alegeri, a tăiat cam 50% de peste tot. Inclusiv 6 milioane de pensionari de stat (profesori, asistente medicale, medici) au fost loviți direct de reforma pensiilor: “nu este normal ca sectorul privat sa continue sa subvenționeze pensiile angajaților de stat, care trăiesc izolați de realitate” (vezi BBC).
Si tot David Cameron a declanșat privatizarea Politiei si le-a dat o ditamai palma peste gura socialiștilor care se întrebau cretin: “cum poți sa externalizezi Politia?” Uite-așa! (vezi Daily Mail).
Stânga nu mai exista. Socialismul e pe lista neagră!

Angela Merkel si David Cameron se deosebesc in multe privințe.
Englezii vad viitorul alături de Statele Unite. Germanii in schimb, ar vrea sa “adopte” Rusia.
Englezii vor mai puține reglementari economice si mai multa libertate. Germanii, vor reglementari mai precise, disciplina si pedepse mai dure pentru cei care ies din rând. In viitor, imperiul anglo-american va fi o democrație capitalista: o democrație pentru cei bogați. In schimb, imperiul germano-rus, va fi o dictatura capitalista, la fel ca Rusia sau China. Va fi Al Patrulea Reich.
Nici unul din ele însa, nu va mai fi tara “celor săraci si necăjiți”. Cei săraci si necăjiți nu vor mai avea nici o tara, nici un apărător, nu vor mai găsi nicăieri nici o mila. Pentru ca nici nu merita. Timpul lor s-a scurs. Statul lor, statul social, statul incompetenților, s-a prăbușit.
Pentru ca politicienii viitorului, politicienii secolului 21, vor face exact ca Angela Merkel si David Cameron: le vor spune in fata ca statul nu are bani de pomeni. Oricât de mult se deosebesc cei doi, ii unește un lucru: amândoi urăsc populismul.
Si iată, au început sa-l urască majoritatea europenilor si americanilor. Cifrele sunt clare. Oamenii au început sa-si dea seama ca n-o sa se termine criza nici “de la sine” si nici “peste 6 luni”. Oamenii au început sa-si dea seama ca societatea trebuie condusa nu de popor, ci de un sector privat puternic. Minciunile penibile ale bătrânilor politruci nu mai țin – decât poate la popoare inferioare, cerșetoare, socialiste. Ca grecii sau, poate, românii.
Dar aceste popoare vor fi șterse din istorie. Cadavrul lor deja a început sa miroasă.
http://capitalismpepaine.wordpress.com/
http://odoricaion.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu