A second job...

Sunt "bugetar"... Din pacate... Si asta din prima zi in care mi-am inceput lucrul "cu carte de munca"...
Mai intai mi-am facut stagiul obligatoriu in meserie... Cu carte de munca, fireste, timp de un an de zile... Mai precis timp de ... 13 luni... Ghinion? Nu stiu... Cert e ca, la un moment dat, am stat o luna si jumatate fara salariu... Cica statul nu avea de unde sa ne plateasca... Asta era prin primavara anului 2000...
Stagiul s-a terminat... in fine... Era normal sa se termine... Trebuia sa ne luam viata in piept, pe plan profesional, independent si pe propriile picioare... Slujbe insa... de unde si cum? Neintrand la o specializare, mi-am depus dosarul pentru somaj. Aveam in continuare 2 optiuni:
1.ori stau in somaj, asteptand pana la urmatorul concurs de intrare in specializare. Asta insemna sa stau "cu burta pe carte", invatand intens, sperand ca voi intra in pregatirea de viitor specialist.
2.ori ma pun imediat "cu burta pe carte", urmarind sa ocup cat mai repede un post, oricare ar fi acela, participand, eventual, la un concurs de intrare in specializare nu de pe pozitia de somer, ci de angajat.
Am optat pentru a doua varianta. Am optat pentru unul din cele 2 posturi de "bugetar", aparute intre timp, avand norocul sa-l ocup. Avantajul era ca urma sa lucrez in oras si sa nu fac naveta la tara, chiar daca salariul era mai modest.
Asta e... Acum mi-am vazut "fluturasul" de salariu... Taierile se simt... Si au trecut ceva ani de cand lucrez, mai greu sau mai usor, dar cu stres si responsabilitate cat cuprinde... Si asta  incepe sa se simta in starea mea de sanatate, care incepe sa cam "scartaie", semn ca ar trebui sa am nesimtirea sau indiferenta sa mai pun "frana" entuziasmului macar din cand in cand. Mi-ar trebui un concediu in care sa-mi permit sa-mi fac de cap, relaxandu-ma. Ar trebui sa citesc enorm, in specialitate si in afara ei, fara stresul ca nu am cu ce sa-mi cumpar carti sau reviste asa cum mi-as dori si cum ar trebui. Mi-ar trebui o alimentatie "ca la carte", care sa-mi dea forta sa merg pana-n panzele albe. Mi-ar trebui macar uneori medicamente sau macar suplimente alimentare care sa ma puna mai viguros pe picioare si sa ma mentina in forma. Dar toate acestea costa, cu mult mai mult peste posibilitatile mele financiare chiar si in absenta "taierilor", daca mi-as pune mintea sa traiesc decent.
Solutia? Un al doilea job, asa cum s-a sugerat "de sus"... Si incep sa ma orientez... Pentru inceput, daca tot am bloguri la dispozitie, ce-ar fi sa le pun "la produs" bani, in urma reclamei facute pe ele? Buna idee, dar munca e cumplit de migaloasa, dar nu renunt. Asta "pana la noi ordine"... Apoi voi vedea ce mai pot face... Sper insa sa fie bine...

2 comentarii:

  1. Mult succes Cristina , în realizarea a ceea ce ţi-ai propus!
    Dacă vei câştiga bani cu blogul să ne spui şi nouă, că eu am luat ţeapă anul trecut!:))
    Când am adunat ceva dolărei, m-a scos motoraşul de sub urmărire!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Se trag destul de multe tepe in castigurile financiare pe net. Dar se si reuseste. Totul e sa ai noroc si, mai mult decat atat, sa ai intuitia de a gasi exact acele modalitati care iti aduc bani in mod cert.

    RăspundețiȘtergere