MAURUL SI-A FACUT DATORIA


MAURUL POATE SA MOARA!  :)


Dragi prieteni si colegi,
Ieri Tasha a ajuns prima in clasament - dupa Feri, evident. Sau poate alaltaieri. O felicit pe Tasha din toata inima si vreau sa-i confirm ca zicala ei preferata este foarte adevarata in acest caz:  
Banatu-i fruncea!  
Felicitari Tasha!

Tasha, iti urez sa reusesti sa te mentii in top cat poti mai mult!

Desi nimeni nu mi-o cere, eu doresc sa va explic de ce am dorit la un moment dat sa ajung in top. In nici un caz ca sa ma dau mare, caci sa ne-ntelegem! :) nu sunt vanitos! Am hotarat eu cu mine insumi, la-nceputul carierei mele de coautor pe 100Ro sa incerc sa nu cobor stacheta calitatii postarilor. Am incercat sa-mi dovedesc si mie si voua ca se poate pune si inteligenta dar si suflet intr-un proiect. Ca poti sa traiesti acel proiect. Ca poti face oricand alegerea morala intre a te apleca cu putina seriozitate asupra unei idei si intre a face apel la munca altora, prin copy-paste. Am dorit sa arat ca se poate-si nu numai ca se poate-dar si ca poti performa. Am preluat stafeta de la minunatele Adniana si de la Monica Olteanu, doua bloggeritze originale, minunate si talentate care au tras blogul in sus in toata aceasta perioada, am stat putin si am lasat locul liber pentru voi, ceilalti 99 de bloggeri, colegii si prietenii mei. Acum locul l-a ocupat Tasha, il merita cu prisosinta si ii doresc sa reuseasca sa-l pastreze cat mai multa vreme. Doresc sa stie ca in mine nu are un competitor, ci un prieten. Acelasi mesaj doresc sa vi-l induc si voua. Am starnit la inceput, fara sa vreau, o mica criza privind calitatea iar nu cantitatea postarilor. Feri a gestionat si moderat foarte bine acea criza pe care, datorita lui, am depasit-o cu totii in doua zile si iata ca datorita voua, blogul 100Ro, astazi, se afla la un nivel calitativ cu totul diferit fata de inceput. Cine n-a avut nimic de spus pe acest blog s-a autoeliminat. Imi cer umil iertare fata de cei pe care fara sa vreau i-am zgariat cu comentariile mele la inceputuri si sper sa nu-mi poarte ranchiuna. Doresc de asemenea sa urez bun venit noilor autori si sa-i felicit pentru alegerea facuta! A devenit un blog al prieteniei si sper sa ramana asa. Va doresc tuturor un an exceptional si postari cat mai originale. Si mai bateti-va fratilor si pentru locul 1 si mai lasati-l si pe Feri sa se odihneasca o vreme ca nu doarme noaptea de grija proiectului. :)

11 comentarii:

  1. pe mine producția de masă mă sperie, cum fiecare vrea să citească din fiecare, cei care abundă în fervoare nu fac decât să ma descurajeze. Știi sunt unii în societate care vor să atragă toată atenția asupra lor și ajung să nu mai fie ascultați de nimeni. cine a ajuns să scrie kilometri de text m-a pierdut. nu îmi plac autostrăzile, unde circuli cu viteză amețitoare tot drept înainte de îți vine rău, îmi plac șosele cochete și pline de substanță pe care le străbați cu ardoarea de a admira fiecare colțișor din peisaj.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Dan,ma bucur ca suntem o comunitate unde se pune accentul pe prietenie si bunatate,se simte acest lucru in articole,in comentarii....sa stii ca nemultumiti vor fi tot timpul,dar trebuie sa ne invatam sa traim cu acest lucru...pe parcurs ba se adapteaza,ba se autoelimina...e ca o selectie naturala:)Numai bine va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Saru'mana Selena,
    Iti multumesc frumos ca ai citit. :)
    Te rog sa ma crezi ca nu am pledat pentru kilometri de text, ci pentru texte originale, asa cum postezi si tu. Caci te citesc, chiar daca uneori nu mai ajung sa comentez.
    Articolul se adreseaza mai mult celor ambitiosi, celor carora le plac topurile, printre care m-am numarat si eu o vreme, dar eu doar m-am servit de acest lucru ca de o unealta in scopul propus, care a fost sa arat ca se poate sa faci texte originale. Nicidecum scopul meu nu a fost sa stau cocotat in top. Desigur daca nu esti adepta competitiei, cum de altfel nici eu nu sunt, nu cred ca e vreo suparare. Fiecare trebuie sa se simta bine. Eu doar am vrut sa-mi explic gestul, ma rog, pentru cine va avea rabdare sa citeasca articolul.

    RăspundețiȘtergere
  4. păi așa dane scriu și eu de nu îmi mai ajunge și nu mă mai citește nimeni. eu am înțeles aluzia foarte bine, eu mi-am spus părerea, unde mă pierd: la cei ce postează kilometri de text care nu pot fi citite, cel puțin eu nu le citesc, mai ales când găsesc cuvinte lipite unul de altul și altele, să nu le mai menționez. cred că ar fi bine să avem o cotă, numai și numai pentru că aș vrea să citesc pe fiecare. fiecare să aibă o cotă egală la postări. bine, nu bătut în cuie, dar nici 10 postări într-o singură zi de mă doare degetul de apăsat pe „articole mai vechi” pentru a putea cuprinde tot. și eu stau acasă, nu-s la pensie, și aș putea face pe balzac, dar îi respect pe ceilalți, le las loc să respire. zad pe unde e?

    RăspundețiȘtergere
  5. Oooo, Tasha! Felicitari!

    @Dan,
    Cat despre topuri, sa stii ca ele intotdeauna prind. Noi, suntem de fapt, niste copii mai mari carora ne place sa fim prinsi intr-un joc de-a competitia, mai ales daca lasam in urma noastra ceva calitativ.

    Ce mi-ar fi placut mie sa gasesc aici, pe 100ro...poate mai mult feedback din partea celor care citesc. Unii isi fac norma, posteaza si nu-i mai intereseaza dupa aceea. Nu ca nu ii intereseaza sa raspunda la un articol de-al colegului, dar uneori nu raspund nici la propriile articole.

    Dane, Maurul n-a murit, nu are voie sa moara, asta dupa ce a starnit interesul a sute de suflete!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Selena,

    Se pare ca te-am suparat pe tine in mod special cu ceva. Nu am intentionat niciodata sa te lezez, te rog sa ma crezi! Imi pare rau ca nu intelegi acest lucru. Esti una dintre persoanele pe care le-am agreat in mod deosebit.
    Daca exista vreo problema clara, vreun atac direct, vreo rea intentie pe care eu sa ti le fi adresat si despre care stii doar tu, iti cer respectuos iertare pentru ca m-ai inteles gresit. Nu ma simt vinovat fata de tine si fata de nici unul dintre bloggeri. Nu am dorit cota ci calitate si explic lucrul acesta pentru cea de-a treia si ultima data si voi ramane pe oricare pozitie in clasament pentru ca nu concurez cu nimeni. Ce-am facut, cum am facut, cum am dezlipit sau am aglomerat cuvintele, tine de ceea ce cerea textul. Ca a fost lung sau dimpotriva foarte scurt reprezinta o chestiune de apreciere subiectiva. Ca le-ai citit sau nu... ce sa zic, a fost optiunea ta. Mi-e usor sa produc posturi cu copy-paste, sa descarc cate un banc pe zi, sau vreo melodie cilibie, sau sa spun vaaai.. ce trist sunt azi, stau in pat si-mi beau ceaiul si nu ma mai duc la serviciu... Desigur ca nu este o aluzie la tine, pentru ca tu esti un om care chiar ai ceva de spus, iar eu asta am apreciat la tine in mod deosebit.Imi pare rau ca nu m-am putut face inteles si daca in ochii tai se pare ca am gresit, spune-mi te rog ce sa fac ca sa repar.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina,
    Nu, nici gand nu ma retrag. Am deja in minte o varianta de antrenare a bloggerilor intr-o chestie mai haioasa si mai atractiva, cu consecinte benefice pentru 100Ro, dar o mai pritocesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sincer???
    Azi poate as fi vrut sa scriu ceva,am facut doar comentarii,tocmai pentru ca nu-mi place sa fiu in top,imi placea cand iti vedeam numele tau scris imediat dupa Feri,JUR ASTA!
    Asta in primul rand pentru ca imi place cum scrii,articolele tale sunt foarte interesante,ca dovada ca noi ,adica 100Ro, gratie tie am urcat cu blogul foarte sus,am verificat si eu pe Google sa vad cum stam si cine ne ajuta sa urcam sus,asta nu inseamna ca nu apreciez si articolele scrise de Selena,Alina,Monica,Adniana,Cristina,Cora,Grosso_Modo si lista ar putea continua,daca bine vedeti eu va citesc pe aproape toti,pentu ca fac si comentarii,si de la fiecare iau ceva bun,ma simt mai bogata.
    Am fost constanta in postari,asta pentru ca sunt de felul meu disciplinata si cand incep un lucru imi place sa ma tin de el.
    La Viena imi traducea automat total aiurea tot ce scriam,corectam si corectam,pina in cele din urma am renuntat sa va povestesc prea multe lasand imaginile sa vorbeasca de la sine.
    Repet,nu vreau asta!chiar nu mai postez o vreme,lasand locul celorlalti in frunte.Sunt aici pentru ca de unii am devenit dependenta,ii citesc cu mare drag,imi place ambianta de pe blog,suntem ca intr-o familie si eu cred ca asta conteaza cel mai mult,in acel filmulet de Craciun am spus ceva:oamenii singuri sunt mult mai deschisi conexiunilor umane si pot aprecia prietenia sub toate formele ei.
    Pe mine singuratatea m-a adus pe internet,deci in tot raul este si un bine,am gasit o multime de prieteni,unii minunati ...au fost alaturi de mine cand mi-a fost greu,nu pot sa uit asta!
    Multumesc,Dane,pentru felicitari,eu am vrut sa-ti fac o placere postand un filmulet pe 5 ianuarie,un dar muzical pentru tot ce faci pentru noi,vad ca nu ti-a placut,ma iarta daca am gresit...
    De acord cu tine Selena,calitatea articolelor inainte de cantitate,cred ca asta e cel mai important,dar de la fiecare putere,asa cum nu sunt carti proaste si carti bune tot asa pot spune si despre articole, fiecare are ceva frumos,interesant in el.
    Alina....subscriu la cele spuse de tine,ar trebui sa se faca mai multe comentarii,pentru ca unii chiar scriu frumos dar nu prea vad aprecieri sau comentarii la articolele lor....asta indirect stimuleaza autorul.
    Sa aveti inspiratie si sa citim cat mai multe articole frumoase,asta va doresc,nu inainte de a va spune : weekend placut cu bucurii namasurate!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si tu esti minunat si toti cei pe care i-am amintit si pe care nu i-am amintit,pe care ii rog sa ma ierte,sa nu uit pe Feri,ardeleanul care pune atat suflet pentru acest blog,multumesc Feri ca m-ai contactat!!! datorita tie am cunoscut pe acest blog oameni speciali.

    RăspundețiȘtergere