Mai bine ca limba rusa...

Va mai amintiti de Andrei Gheorghe profesorasul acela de limba rusa ajuns mare “jurnalist” in trustul Pro si care inchidea dupa ce tragea o injuratura telefonul in nas masochistilor ce sunau la emisiunea lui “13,14” din urma cu ani de la Pro FM? Il stiti cu siguranta. El e cel care l-a “facut” celebru” pe micutul Boc cand acesta s-a pravalit in emisiunea lui de pe strapontina translucida pe care il aburcasera realizatorii. Individul a adastat o vreme pe la Realitatea TV, apoi a disparut de tot ca sa reapara la cel mai de cacao post de televiziune ce mi-a fost dat sa vad Kanal D, ca sa faca o emisiune pe care nu am vazut-o niciodata si care inteleg ca se desfasura undeva in Panama.(Excelent titlul comentariul fostei mari jurnaliste Lelia Munteanu din Gandul de astazi “Rataciti in pana mea”…). Mai nou, domnul Gheorghe a preluat postul de purtator de cuvant al Ministerului de Finate.Vreau sa fac o mica paranteza si sa spun ca daca acest Kanal D e cel mai imbecil post de televiziune, Ministerul de Finante este cea mai ratata organizatie romaneasca… Nu stiu cat o fi sinecura pentru sprijinul (invizibil) din campania electorala recent incheiata, dat lui Traian Basescu, nu stiu cat o fi talent de comunicator, dar Andrei Ghoerghe trebuia sa-si castige si el o paine. Si a gasit-o in curtea afectului Vladescu pe umerii caruia sunt puse finantele unei tari aflata in stadiul de dezastru. Am mari dubii in privinta d-lui Gheorghe ca e in stare sa lase deoparte mistocareala ce l-a facut celebru pentru seriozitatea unei activitati ce implica ceva mai mult decat caterinca la greu atunci cand e sau nu cazul asa cum ii sta in fire.
Si jurnalista Melania Mandas Vergu a trecut de partea cealalalta a barierei. Pe semne ziarul Gandul se afla in mare suferinta de vreme ce o jurnalista meseriasa si aplicata pe un subiect greu precum invatamantul a preferat sa devina consilier al domnului Funeriu (acest pustan bogat, posesorul a doua automobile Lamborghini!!) si devenit noul ministru al educatiei. Stau si ma intreb ce greutate va avea cuvantul doamnei Vergu in viitoarele decizii pentru ca si eu am fost intr-o asemenea postura in urma cu cativa ani. La inceput toti par interesati de ceea ce spui atunci cand ti se cere sau nu parerea, pentru ca mai apoi, o data cu trecerea timpului, sa capete a aura de atotstiutori greu de suportat si de neimaginat inainte. Dar poate spre binele ei, doamna Vergu si-o fi lasat deschise portile gandului la vechiul loc de munca. Caci la varsta ei, e greu daca nu imposibil s-o mai iei de la capat.

5 comentarii:

  1. Andrei Gheorghe nu mi-a placut niciodata,iar caterinca lui vorba ta ,nu ma gusta,ma bucura sa aflu ceva prin intermediul acestui articol despre Melania Vergu...plecata fiind din tara,am fost cam rupta de stiri,am petrecut un concediu la mare impreuna in urma cu multi ani...BRAVO EI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun gasit, tuturor!

    Pai nu te-ai prins? Ministerul Finantelor de aceea l-a si angajat, pentru ca avea nevoie de mistocareala. La cata babilonie se afla in tartacuta alora de-s la carme (desi si-au tot angajat consilieri specialisti), trebuia un hopa mitica - cum pot sa-si spele imaginea decat dand vina pe unul mistocar responsabil de PR.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte tare articolul, numai adevar! Multe se ascund in spatele cortinei insa... o caracatita as numi-o eu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord cu Andrei Radu plus urmatorul aspect: este un jurnalist cu un tupeu si o aroganta iesita din comun si va face fata tuturor intrebarile insidioase ale jurnalistilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aroganta lui ma seaca! huuuuhhhh!!!

    RăspundețiȘtergere