INGERI FILMATI



Au fost filmati doi ingeri care ridica sufletul unui copil
Preotul rus Igor Shvedov filma cu telefonul mobil in mod cu totul si cu totul accidental casa in care tocmai savarsise prima slujba de inmormantare a unui copil. Surpriza de proportii a aparut in momentul in care, odata ajuns acasa, a revizionat imaginile. Pe ecranul telefonului mobil au aparut ceea ce la prima vedere par a fi siluetele luminoase a doua entitati necunoscute, cel mai probabil ingeri, care ridica la ceruri sufletul copilului decedat al carui trup se afla inca in casa. Totul s-a intamplat inainte de pornirea cortegiului funerar spre biserica si cimitir. Intregul eveniment straniu a avut loc in orasul Semipalatinsk din Kazahstan.

sursa: descopera.ro


34 de comentarii:

  1. Am sa va povestesc ceva,la inmormantarea sotului meu baietii de la politie,mai precis cel de la judiciar,(priceput in ale fotografiei)au facut poze multe,m-au sunat a doua zi ca sunt gata...le-au developat in aceeasi zi.
    Cand le analizam noi mai bine fiica-mea mai mare spune..."uita-te mama la poza asta,nu ti se pare ca se ridica o lumina deosebita din jurul capului lui tata?"?poza era facuta exact cand se ridica parastasul.e fantastica! pe bune,nu-mi vine a crede,as pune-o pe blog...dar parca nu se cade...dar jur ca e ceva divin , e mana Lui...
    Sper din tot sufletul ca el sa fi ajuns in loc cu lumina...si ma rog pentru sufletul lui in fiecare zi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun gasit, tuturor!
    Cine a spus oamenilor ca ingerii au formele respective? Sau ca ar trebui sa aiba vreo forma vizibila ochiului uman?!
    De ce nu ar avea forme necunoscute noua?
    ...
    De ce oare preotul cu pricina filma acea cladire (ce seamana cu un bloc) si de ce oare tot preotul leaga decesul copilului cu formele care pot fi la n k departare de locul cu pricina?!

    De ce simtim nevoia de a face conexiuni mistice? De ce tot cautam dovezi palpabile sa ne sprijine imaginarul?

    RăspundețiȘtergere
  3. Tasha, am patit si eu ceva similar. Nu as fi crezut niciodata asa ceva daca nu as fi vazut cu ochii mei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andrei,poate cei din moarte clinica i-au vazut...stiu si eu? de obicei au fost portretizati cu aripi,dar vorba ta ar putea avea si forma necunoscute noua...cineva spunea,nu stiu daca nu chiar Dan:"vom muri si vom vedea"

    RăspundețiȘtergere
  5. Oana,iti zic,e fantastica poza,eu n-am sesizat imediat ca era durerea prea mare,dar atentionata de fiica-mea,am analizat-o mai atent....
    Si pentru ca am citat cu muritul si vazutul,continuarea ar fi fost...daca ii vom vedea,daca meritam sa-i vedem....

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am trait experienta dedublarii de patru ori. M-a batut gandul sa scriu despre asta, apoi am renuntat. Dupa e treci de o astfel de experienta, vezi lumea cu alti ochi si parca dispare ceva din scepticism.

    RăspundețiȘtergere
  7. A, faza cu poza, experienta similara cu cea a Tashei e o alta poveste...

    RăspundețiȘtergere
  8. @Andrei Radu spui tu ceva....

    Insa,din cate spuneti,par a fi adevarate relatarile acelora care sustin ca au vazut aceea lumina,am auzit de cazuri si mai demult....

    @tasha,daca crezi,poti sa pui poza pe blog,chiar sunt curios.Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere
  9. Apropo dan,daca pe google cauti dupa cuvintele "ingeri filmati" articolul tau apare al doilea in rezultate.felicitari,se pare ca Google ne iubeste tot mai mult;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Frumosilor, chiparosilor
    eu nu contest, ci doar pun intrebari.
    Intrebari carora nu prea li se gasesc raspunsuri, nu?

    100Ro, una este lumina (desi si acolo sunt multe necunoscute, sau multe de discutat) noi, aici vorbeam de ingeri si forma lor...
    De conexiunile mintii umane cu ceea ce cunoaste, nu cu ceea ce nu cunoaste; de dorinta mintii (tot a mintii) de a cauta dovezi si a le impleti cu misticismul.

    RăspundețiȘtergere
  11. 100Ro...cand am spus ca nu se cade,m-am referit mai cu seama la faptul ca in poza sunt colegi de-ai lui in uniforma,inmormantarea s-a facut cu onor militar si fara acceptul persoanelor din fotografie,consider ca ar fi o problema de etica....

    RăspundețiȘtergere
  12. Unii au nevoie de dovezi ca sa creada. Altii incearca sa le produca (A se vedea preotii care fac pietre sa planga cu lacrimi de sange, icoane care nush ce mai fac etc.) Dumnezeu a zis parca: "Sa nu-ti faci chip cioplit, si sa nu ai alt Dumnezeu inafara de Mine" pare-mi-se.. nu ?

    Si-atunci veniti si credeti in orice chestie. Faptul ca din apa ies aburi nu e magic ? Nu e extraordinar ? Oare nu sunt niste ingeri mici ?

    Popa ala merita sa se spanzure si sa-si dea demisia din parohie si sa nu mai aiba treaba cu religia. Dumnezeu exista pt cei care cred in El. Si exista si pentru cei care Ii contesta existenta. Dar nu mi se pare normal sa credem orice vedem, si sa supunem orice chestie dovezii, si dovedirii. Unele lucruri nu pot fi demonstrate. Altele nu ar trebui scormonite.

    Capul ala de diavol care se vedea in filmele din 11 septembrie nu e cumva un diavol care a venit sa ia sufletele celor morti in cladire ? Cei care sustin idei de genu asta, mi se par putin deplasati.

    Nu zic ca nu cred in lumina de la capatul tunelului sau etc. Dar nu ma pot baza pe niste relatari facute de niste morti clinici, la care creieru era praf in acele momente, si plus de asta nu avem cum sa dovedim ca nu a fost imaginatia lor, deoarece exista ideea de lumina si viata de apoi in subconstientul lor. Ca sa dovedesti si ca sa poti lua aceste relatari drept bune, ar trebui sa intre in moarte clinica o persoana care nu are in subconstient ideea de relgie, sau alte idei asemanatoare. Abia atunci ai putea sa zici ca in proportie de 20% te poti baza pe ceea ce zice acea persoana cand se "trezeste".

    Pot sa scriu 3 zile fara oprire pe aceasta tema si sa nu ma opresc.

    Asa ca decid sa ma opresc aici si sa va las cu un gust amar, fata de acest preot si preocuparile lui...poate ne-adecvate statutului de preot.

    RăspundețiȘtergere
  13. Alexandru H. mi-a placut paralela cu capul de diavol din cladirile demolate.
    Buna conexiunea.

    Gustul e amar functie de papile fiecaruia. Popa ala a incercat cumva sa-si atraga prozeliti si-apoi "a gresi e omeneste", nu?!

    Pe mine ma framanta de ce oamenii cred ca ingerii au forma de om. Vorba ta, pot fi si aburii ce ies din apa...
    Cate capete, atatea pareri.

    Danule, tu ce-ai vazut in imagine? "Inger si demon"?

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce trebuie ca ingerii sa aiba chip ? De ce nu pot fi o energie ne-palpabila omeneste, indiferent ca esti mort (moarte clinica) sau viu ? De ce trebuie sa semene cu noi ?

    Daca in Biblie scrie ca "Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea Sa" asta nu inseama ca semanam la fata cu El.. ci dimpotriva, inseamna ca semanam la suflet, ca poate o parte din El exista in noi, poate o parte din energia divina exista in fiecare din noi, si o putem folosi. Stiti ca ne folosim doar 3% din creier. Incepti sa folositi si restul de 97% va rog... stiu ca nu veti reusi, dar macar incercati sa ganditi "outside the box"

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna dimineata dragi prieteni,

    Comentariul acesta il adresez tuturor, apoi vorbim parte in parte.

    Nu am facut in postare nici un comentariu personal, nici pro si nici contra asupra acestui filmulet si al documentarului de dedesupt. Fiecare isi extrage partea de adevar din ceea ce se potriveste convingerilor lui.

    RăspundețiȘtergere
  16. Erata: niciun

    Draga Tasha,
    Nu contest ce poate sa reiasa intr-o fotografie si mai cuseama nu contest ce se ede in fotografia ta, cu atat mai mult cu cat nu am vazut-o. Si totusi! Daca e sa credem ceva cu adevarat, bazat pe probe, vom avea intotdeauna nevoie de cel putin doua aparate de filmat sau de fotografiat care sa surprinda acelasi fenomen in acelasi timp.

    Atunci da, putem spune cu certitudine, "Da! lucrul acela chiar s-a intamplat!" Am vazut poza din gradina ta. Minunata fotografie. Am sa postez si eu la un moment dat una similara, luata intr-un urias garaj subteran aflat in constructie.
    Genul acela de bule, numite "energetice" sau entitati spirituale globulare care apar in fotografii sunt de gasit pe google si se numesc "orbs".

    RăspundețiȘtergere
  17. Dane,mintea noastra cauta explicatii care poate in acel moment ne fac sa ne simtim bine,poate pur si simplu fiica-mea si apoi eu,mi-am dorit mai cu seama ca lumina sa-i duca sufletul acolo unde merita...aseara ,am deschis albumul din nou,desi ma dor imaginile,ma ravasesc,l-am iubit mult si plang de fiecare data cand mi-l amintesc,dar plansul ma ajuta...si nu-l mai reprim.

    RăspundețiȘtergere
  18. Asa,si mi-am amintit o intamplare ca tot am pomenit de album,dupa ce am primit pozele de la colegii lui, m-am dus tinta la librarii sa gasesc un album de calitate,in final am gasit unul cam scump ce-i drept dar era ceea ce cautam...la magazin era o tombola cu bonurile de casa care depaseau 50 Ron,l-am introdus si eu bonul de casa in cutie cu adresa si numarul de telefon...dupa doua saptamini ce crezi?primesc un telefon"d-na Morar,sunt X de la libraria"M.Eminescu"...ati castigat un premiu in valoare de 200Ron care cuprinde carti..."...nu mi-a venit sa cred!..le-am spus fetelor"tatal tau chiar si de pe lumea cealalta imi trimite carti"...vezi,facem legaturi care ne convin...asa am interpretat eu atunci acea intamplare...

    RăspundețiȘtergere
  19. Oana,
    Zici:
    "Eu am trait experienta dedublarii de patru ori."
    Ar fi atat de interesant cea ce ai trait tu, incat nu stiu ce sa-ti spun ca sa te conving sa dai drumul acelor experinte in vorbe. Si alti oameni au trait astfel de experiente si unii chiar au nevoie de confirmari ca nu li s-a intamplat doar lor si sa fie taxati de catre altii ca le "fileaza o lampa". :)
    Intra te rog bw buriculpamantului la postarea "2in1" iata linkul:
    http://buriculpamantului.blogspot.com/2009/07/2-in-1.html si ai sa vezi chestii interesante.

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte frumos dar si foarte dureros Tasha. Te inteleg. Sunt intamplari "stranii" care depasesc cuvantul coincidente. Stiu, mi s-a intamplat si mie. Si mi-e foarte greu sa scriu despre ele pentru ca sunt mult prea personale. A fost uluitor ce mi-a fost dat sa traiesc dupa aceea.
    Desigur, privite dinafara, interpretarile si sensul cu care incarcam noi cei care le traim pot parea mult prea subiective. Dar eu am certitudinea ca nu sunt chiar toate simple coincidente. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Asa cred si eu..ca totusi exista ceva,pe care nu-l putem explica,doar simtim cei care suntem in situatie..sper sa nu ma creada nebuna cei care vor citi ce scriu,pentru ca har Domnului sunt inca in deplinatatea facultatilor mintale,dar,de fiecare data cand ma duc la cimitir,ii vorbesc...si stiu ca ma aude,simt asta...dar asta e alta poveste,hai sa nu fac comentarii offtopic.

    RăspundețiȘtergere
  22. Andreiule, Radule, daramatorule de mituri! :)

    Trei raspunsuri punctuale:
    1/forma ingerilor:
    Daca te uiti la picturile bisericesti bizantine sau catolice, ingerii sunt prezentati conventional. Ca si Dumnezeu. Astfel incat, tot omul sa aiba o reprezentare VIZUALA despre ceea ce NU POATE VEDEA.
    2/ De ce popa?
    Greu de spus dar aici e cheia care poate darama tot farmecul filmarii. In momentul acesta, este foarte greu de spus daca a filmat el, daca filmul este real, daca apusul de soare a favorizat fimarea, dar ceea ce atarna foarte mult in aceasta poveste este ca el era preot. Face bine la credinta si mult mai mult bine la religie.

    3/ Dovezile pentru a sustine imaginarul sunt necesare pentru cei care ingerii desenati sau pictati nu sunt suficienti. Multi oameni sustin ca au "vazut" ingeri dar si mai multi nu vad nimic. Primii sunt crezuti au ba ( e plin balamucul de "vizionari", poate unii chiar incadrati cu diagnostic gresit), dar religia nu-ti ofera prea multe certitudini exterioare si palpabile. Totul se intampla inauntrul omului, inauntrul credintelor sale.
    Chiar si cuvantul inger este o conventie. Spiritualistii ii numesc si-asa, ingeri dar ii mai numesc si fiinte de lumina, ii numesc entitati superioare, sau ajutatori - cum le zice Cristiana, sau in diverse alte feluri. Pe scurt ingeri.
    Atentie! ce se "vede" este fara aripi si culmea, ingerii au aure uriase, adevarate halouri luminoase, ceea ce ingerii de obicei nu au in reprezentari.

    RăspundețiȘtergere
  23. Feri, :)
    Ma bucura vestea ta dar meritul iti apartine tie in intregime. Tu ai facut blogul si tot tu conexiunile. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  24. Alexandru Hategan,
    Da, ingerii nu este obligatoriu sa aiba chip. Chipul este conventional.
    Eu am "vazut" o singura data in viata mea, ingeri, in deplinatatea facultatilor mintale ti-o spun astazi, iar atunci eram.... pe o masa de tratamet bioenergetic. Nu bausem :), nu dormeam... E interesanta povestea. In orice caz e subiectiva, poate nici nu erau ingeri, poate mintea mi-a servit cateva imagini "calde". De cele mai multe oriconvingerile interioare tin loc de realitate si chiar devin realitate.

    RăspundețiȘtergere
  25. Alexandru Hategan,
    Ma bucur de prezenta ta!

    Fiecare crede in ceea ce i se potriveste mai bine si fiecare primeste dupa asteptari. Un inventator va avea o revelatie tehnica iar un mistic, sau un "ezo" va vedea ingeri. Un calugar din sihastrie nu va veni cu o noua teorie matematica, nici cu un nou model de autoturism. :) Fiecare primeste ceea ce cere.

    Dar nu este intotdeauna astfel. Mai sunt si exceptii. Eu am "vazut", evident pe retina, desi tieam ochii inchisi, ceea ce nu asteptam sa vad, caci eram in acel moment ateu convins. Uite ceva care ti se va parea interesant.
    citeste si tu te rog, daca ai timp, postul dar mai ales comentariile de la:
    http://buriculpamantului.blogspot.com/2009/07/2-in-1.html
    E antrenant si mai ales cu diverse povesti traite.

    RăspundețiȘtergere
  26. Si apropos de fenomenul "orbs"(hai, ca eu sunt ca scaiul ...daca-mi dai apa la moara nu ma mai opresc:) ) n-am vrut sa-l mai comentez,pentru ca ati fi zis ca ,mda,Tasha,a cam luat-o razna,de cate ori ma duc la Negresti la casa,simt parca si spiritul lui acolo...parca ma primeste de la usa...aparitia aceea luminoasa de la usa sub forma de bulina,m-am gandit si eu ca poate fi o entitate,dar ma rog tot asa pot fi particule de apa sau praf...sau poate si una si alta...
    Am citeva poze facute si la Viena,unde imi apare la fel...si chiar discutam cu fetele de la Bucuresti acest aspect,ei,dar n-am vrut sa-l abordez aici,sa nu fiu inteleasa gresit...acum am comis-o!:)

    RăspundețiȘtergere
  27. Se pare totusi ca incercam sa vedem mai mult decat este.
    Am prieten fotograf cu premii nationale care mi-a zis sa-mi vad de treaba. Ii dau dreptate. Dupa ploaie n-ai sa vezi asa ceva. Am zeci de astfel de fotografii cu orbshi, facute prin toata lumea, inclusiv la mine in curte. Poate ca sunt parte entitati si parte picaturi de praf. Ce simti e una ce vezi, simturile fiind limitate... este intotdeauna discutabil.

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Dan

    Uimitor totusi... am trait si eu ceva asemanator, mai potrivit ar fi sa spun ca am simtit... insa pana nu am citit postarea ta, nu i-am dat experientei nici un fel de importanta. Ciudat e totusi ca s-a petrecut cand aveam o stare de liniste asa zis sufleteasca si ma gaseam intr-un colt de natura. Sa aibe si asta vreo relevanta?!
    Cat despre dedublare, sper sa imi gasesc candva cuvintele sa o descriu... de asta mi-e cel mai teama... trairea, exeperimantarea nu poate fi explicata indeajuns de bine...

    RăspundețiȘtergere
  29. Bun gasit, tuturor!

    Danule, bunule,

    1. stiu ca forma este conventionala (ca si denumirea), ceea ce nu stiu (nu inteleg) este de ce vrem sa si credem in aceasta forma conventiona, ramanem siderati in fata unui fenomen (mai mult sau mai putin autentic) doar pentru ca un popa spune ca sunt ingerii "rapitori" de suflete...

    Iar daca tot credem in forma conventionala (ceea ce nu presupune ca concorda cu realitatea), de ce nu, chiar si credinta noastra poate fi una conventionala.
    Oricum, cred ca, in curand, in mentalul nostru v-a fi potcovita o alta idee (pentru ca religia se reinventeaza pas cu pas, din instinct de supravietuire) si atunci, cu siguranta forma ingerilor va fi cu totul alta

    2. am raspuns deja la asta
    :)

    3. Multi oameni poate ca vad ceva, insa nu stiu ce (forma corecta a exprimarii), ei presupun ca sunt ingeri, urmare a potcovirii mentalului cu picturi, povesti, carti etc.

    De ce nu am accepta ideea conform careia ingerii si demonii despre sa fie exteriori (externi) noua?
    De ce admitem exogenul si nu endogenul?
    De ce n-am fi noi proprii prodcatori de ingeri si demoni (energie)?! [e o alta tema, asa ca ma opresc aici]

    Mintea umana este fasneata la superlativ, daca o punem la treaba vom ramane uimiti de ceea ce e in stare.
    Numa' sa vrem

    RăspundețiȘtergere
  30. Oana draga,
    Ai citit si comentariile?
    Comentariile sunt mai dihai decat postul. Acolo gaseai o experienta de-a Corneliei, magistral descrisa.

    RăspundețiȘtergere
  31. Andreiule,

    1/ Viata fara miracole e ca friptura fara muraturi.:) Orice iluzie frumoasa te tine captiv o vreme si parca ai vrea s-o repeti... Un roman bun, o teorie seducatoare, o sculptura, o melodie, o piesa de teatru... pentru cateva momente din viata ESTI acolo si traiesti acea "realitate".
    Credinta ca si necredinta dau un sens vietii, decat ca, prin credinta, prin simtire iar nu prin gandire, satisfactiile par mai mari si mai constante. Miracolul pare ca incepe sa capete consistenta. Daca mintea nu se agata de "ceva", orice, pe care sa-l investeasca cu sens, s-o stimuleze, partida este pierduta. Mintea copilului este preformata, dirijata de catre cei mari sa se orienteze intr-un anume sens, sa vada si sa se comporte intr-un anume fel fata de realitate. Nimeni n-o sa-si invete copilul sa nu creada si sa se indoiasca de tot ce va auzi. L-ar sminti in raport cu societatea si l-ar termina. Cat tip mintea copilului functioneaza ca un burete e foate greu sa-l inveti sa gandeasca si sa se comporte dual. Adica pe de o parte sa aiba reactiile asteptate de societate de la el iar pe de alta parte sa-i antrenezi mintea pentru "nevazute". Nu s-a ajuns la modul acesta de intelegere a educatiei. Formam oameni din inertie. Ce s-ar intampla cu oamenii daca ar fi invatati sa priveasca realitatea in esenta si nu in aparenta si sa reactioneze ca atare? Avem amandoi, ca aproape toata lumea, mintea educata de parinti, scoala si societate sa priveasca lucrurile doar intr-un fel. Educatori in cele nevazute sunt putini si sunt re-modelatori de minti pentru cei care vor altceva. Copiii sunt evitati. In societatile inca primitive, "realitatea" este diferita iar copiii o invata pe aceea.
    Zici:
    "credinta noastra poate fi una conventionala."
    Chiar asa gandesc si eu ca se se intampla fara sa ma consider sceptic sau nihilist. Dar, cum altfel decat prin speranta si cunoastere mai poti tine steagul sus. Imi promit:
    "Dar daca... reusesc sa intru acolo si sa inteleg". Pana sa ajungi la miezul nucii exista o gramada de caneluri exterioare ale cojii care mimeaza labirintul dinauntru. Coaja, plafonul acesta trebuie macar putin fisurat ca sa te poti strecura inauntru. Cu ce altceva decat cu mintea, cu credinta sa provoci fisura. "Credinta ta va muta muntii" poate fi inteleasa ca : "credinta ta, chiar si conventionala, poate provoca fisura nucii." Convin acum cu tine ca ceea ce am afirmat azi aici este doar pentru momentul "acum" si doar pentru acest aspect. Maine, privind credinta in alt context si in alta ordine de idei s-ar putea sa ma contrazic fara sa am remuscari. Oricum credinta poate fi conventionala daca o privim critic si reala, sau adevarata, daca traim in ea.

    2/ Somnul ratiunii zamisleste si ingeri? Asta doresti sa spui? Pentru unii poate ca da. As continua ideea dar as putea fi taxat de rautacios de catre alte perechi de ochi.

    RăspundețiȘtergere
  32. Andreiule,
    Am postat comentariul acesta pe buricul pamantului si sper ca l-am facut mai inteligibil.

    RăspundețiȘtergere