HOROSCOP 2010: SANATATEA PENTRU FIECARE ZODIE

Berbec

In prima parte a anului sanatatea este sensibila si este indicat sa nu neglijati nici cele mai mici semne ale instalarii unei boli. Daca nu veti neglija aceste simptome, sansele de vindecare sunt foarte mari, tranzitul lui Jupiter in Pesti desemnand vindecarile miraculoase. Daca insa veti neglija micile simptome, evolutia va fi una pe termen lung, o perioada mai ampla va veti resimti, chiar daca boala s-a vindecat, insa recuperarea va fi greoaie. Prima jumatate a anului este mai mult o perioada pe care ar trebui sa o dedicati ingrijirii de sine, antrenamentelor treptate, caci energia va este secatuita si veti resimti ca nu mai puteti da randamentul de acum cateva luni. De aceea trebuie sa va ingrijiti atent santatea, sa va menajati, sa faceti exercitii usoare si sa va odihniti.

In lunile de vara insa o energie debordanta va cuprinde corpul, veti simti ca sunteti nemuritori, ca puteti face orice fiindca nimic nu va oboseste. Evident ca aceasta stare va predispune la excese ale caror urmari nu le veti simti in aceasta perioada energizanta, insa care isi vor face simtita prezenta in lunile imediat urmatoare. Astfel ca incepand din toamna organismul vostru devine deosebit de sensibil la orice exces, fie chiar si alimentar. Orice placere daunatoare este “taxata” de planetele care va tranziteaza zodia in aceasta perioada. Este indicat sa urmati regimuri sanatoase, sa renuntati la vicii si sa va ingrijti atent organismul, caci aceasta perioada este una de pregatire pentru prima parte a anului 2011 cand va veti simti renascuti, veti avea o stare de sanatate fizica si psihica excelenta.

Taur

Sanatatea in 2010 este un teren sensibil si depinde foarte mult de seriozitatea voastra in privinta urmarii tratamentelor precum si ingrijirea personala. In prima jumatate a anului sunt vizate aspecte de tot felul, afectiuni care poate nu acum se dezvolta ci exista de mai demult si acum se pot acutiza ori pur si simplu se mentin, nu se vindeca. Este important sa reusiti sa cooperati cu teraputul, sa creati o legatura care sa va asigure siguranta psihica si increderea in tratament. Este indicat sa mergeti la mai multi terapeuti si sa nu incercati sa menajati orgoliile profesionale ale unor terapeuti de renume. Cereti sfatul mai multor medici si nu va neglijati odihna, dar nici alimentatia.

Deasemenea se pare ca un alt teren de imbolnavire este cel al persoanelor apropiate, planetele aratand o predispozitie la infectivitate, astfel va puteti infecta de la partener sau de la familie ori va trebui sa fiti nevoiti sa ingrijiti o persoana apropiata. Se recomanda sa fiti mult mai atenti anul acesta la igiena personala, sa nu neglijati nicio regula de sanatate.

In perioada verii va simtiti ceva mai bine, insa nu trebuie sa neglijati aspectele de ingrijire, dieta, miscare si mai ales odihna. Daca in ultimii ani ati mai neglijat aspectele de sanatate considerand ca rezistati, nu uitati ca toate se acumuleaza pana cand va fi prea tarziu si vrand-nevrand va trebui sa va opriti din activitate pentru a da curs tratamentelor. Sunt vizate in special problemele dentare, cu coloana, cu rinichii, cele digestive, urinare, genitale. Tot in perioada verii puteti intampina necesitatea unor tratamente bruste, radicale, cum ar fi interventiile chirurgicale.



Un alt aspect ce influenteaza sanatatea este cel psihic. Undeva, in sufletul vostru, ati comis poate niste greseli, ceva din trecut s-a finalizat urat sau a ramas neterminat, un tribut ce trebuie platit si gandurile revin si va rascolesc, mai ales cele ce vizeaza viata sentimentala. Poate si colaborarile cu asociatii sunt toxice, enervante, stresante, acestea reprezentand un alt motiv de imbolnavire. Concluzionand, anul acesta este unul al armonizarii cu viata voastra, astfel incat sa va simtiti impacati pe toate planurile – profesional, relational, familial, sentimental. Un bun echilibru psihic si gasirea unor buni terapeuti, precum si ingrijirea personala sunt principalii pasi catre o sanatate de fier.

Gemeni

Sanatatea nu va ridica mari probleme in acest an, fiind chiar o perioada mult mai buna decat cea din ultimii ani: 2007, 2008 si 2009. In prima parte a anului sunteti predispusi la probleme circulatorii si locomotorii, indicandu-se prudenta daca trebuie sa calatoriti, mai ales daca veti conduce mult.

In lunile de vara insa boli vechi, sensibilitati latente, revin, se acutizeaza, rascolesc sanatatea, fiind vizate in special afcetiunile digestive si circulatorii, dar nu sunt excluse afectiuni mai vechi, pe care nu le-ati tratat corect sau le-ati neglijat intru totul. Aceste reveniri ale bolilor va perturba destul de mult, fiind necesare investigatii amanuntite, care necesita analize laborioase si aparatura performanta, putand fi necesara chiar spitalizarea ori indicarea repausului la pat.

Toamna vine deasemenea cu atentionari, iar planetele care va tranziteaza zodia in aceasta perioada va predispune la afectiuni ale colonului si intestinelor, ale gatului, respiratorii, ale vezicii urinare si organelor genitale. Infectiile pot erupe in aceasta perioada, la fel si boli mai vechi care revin acum si se acutizeaza, se accentueaza sau se agraveaza. Totusi astrele indica sa nu recurgeti la interventii chirurgicale intre 15 septembrie – 30 noimebrie.

Recomandarile noastre vizeaza ingrijirea personala, asadar fiti atenti la igiena, dieta, odihna si sport. Daca urmati tratamente, duceti-le pana la capat, nu le intrupeti. Sunt recomandate deasemenea curele de detoxifiere de doua-trei ori pe an, caci anul acestea multe afectiuni pot porni de la acumularea toxinelor in organism.

Rac

Din 2010 pana in 2014 aveti un bun aliat alaturi: Pluto. Acesta va tranziteaza zodia si va echilibreaza domeniile de viata, va schimba comportamentul, va reconfigureaza aspectul, faciliteaza remodelarea corporala, reformarea profilului personalitatii, descoperirea resurselor interioare de energie, calitati, de echilibrare psihica, de dragoste si armonie, de autovindecare. Este pentru voi un an al schimbarii, al remodelarii, al renasterii, va veti schimba modul in care priviti viata, veti acorda mai multa atentie ingrijirii personale, imaginii, profesiei, relatiilor sentimentale, adica tuturor acelor aspecte care conteaza pentru voi si va armonizeaza viata. Practic veti lasa in urma vechea personalitate imbracand o noua haina, una a maturitatii, mult mai potrivita experientelor voastre, acumularilor intelectuale si experientelor sentimentale si relationale traite pana acum, tragand o linie si marcand concluziile precum si masurile pe care trebuie sa le luati pentru a atinge telurile propuse.

In prima perioada a anului planetele din Varsator va ajuta sa acordati o atentie deosebita asupra sanatatii, iar Pluto activeaza vindecarea prin puterea interioara, prin meditatie, pozitivism, rugaciune si bucurie de viata. Astfel ca in lunile de primavara sansele de vindecare completa a afectiunilor avute sunt foarte mari, analizele arata rezultate bune si valori normale. Este o perioada propice pentru relaxare si odihna, dupa perioada de vitalitate data de Venus din Varsator in lunile de iarna.

Trenuie doar sa invatati sa va stapaniti poftele, caci aveti tendinta de a manca dupa placeri, ci nu dupa necesitati. Daca veti reusi, va veti mentine starea de sanatate, de nu, va veti incarca sistemul digestiv, precum si cel cardio-vascular. Va sunt recomandate exercitiile fizice si mesele sanatoase si ponderate.

Incepand din toamna deja ar trebui sa va fi format noile obiceiuri sanatoase, astfel ca va va fi mult mai usor sa rezistati tentatiilor daca nu ati invatat inca, veti raspunde mai bine tratamentelor si veti da dovata de o vitalitate intelectuala debordanta. Acordati mai multa atentie ingrijirii personale, imaginii, compliantei cu privire la tratamente. Saturn aflat in Balanta va scoate la iveala toate carentele, sensibilitatile si simptomele care poate au stat ascunse, astfel ca veti putea sesiza mai usor neregulile in sanatate si va veti putea trata la timp.
Leu

Sanatatea este oscilanta in 2010. In prima parte a anului, pana la inceputul primaverii, pot sa apara brusc o serie de afeciuni digestive, circulatorii, diabetice, oculare, aparitia acestora fiind surprinzatoare pentru ca debutul lor nu a fost tradat de nicio simptomatologie. Totodata este indicat ca in aceasta perioada sa va evaluati amanuntit starea de sanatate, sa faceti analize si investigatii si sa urmati tratamentele si regimul indicat de terapeut. Interventiile operatorii ar trebui totusi evitate pana spre finalul primaverii.

O alta perioada de revenire si acutizare a bolilor incepe din toamna, cand o serie de patologii digestive, colonice, biliare, hepatice si metabolice se pot evidentia. Trebuie sa acordati o atentie deosebita dezintoxicarii, sa urmati cure de detoxifiere a organismului si sa fiti atenti la alimentele si bauturile pe care le consumati, corpul vostru fiind mult mai sensibil in aceasta perioada. Tigarile trebuie reduse, consumul de alcool minimalizat, sucurile din comert si cafeaua evitate, la fel si alimentele toxice, prajite, grase sau cu multe chimicale.

In ultimele luni din toamna veti simti ca nu mai puteti neglija sau ignora problemele de sanatate, simptomatologia pe care o resimtiti determinandu-va sa luati atitudine si sa cautati tratamente. Patologiile de acum sunt mai discrete, unele putand evolua insidios, de aceea trebuie sa fiti atenti la semnalele organismului vostru si sa nu puneti toate simptomele pe seama unei singure boli, mai pot fi si alte dereglari discrete asociate. Sresul si nemultumirile sufletesti accentueaza bolile si predispun la diverse disfunctii. Abia spre finalul anului lucrurile se limpezesc atat asupra fizicului vostru, cat si in suflet, insa rezultatele depind mult de cat de bine si atent v-ati ingrijit.

Fecioara

Anul nu debuteaza extraordinar din punct de vedere al sanatatii, bolile aparand in special pe fundalul uzurii fizice, energetice si psihice. Tocmai de aceea se recomanda sa va menajati, sa mancati sanatos, sa va odihniti corespunzator. In prima parte a anului sunt favorizate bolile cu debut brusc, acute, care necesita un tratament urgent, dureros, radical, cum ar fi interventiile chirurgicale. Sunteti predispusi la afectiuni cardiace, circulatorii, locomotorii, hepatice, biliare, infectioase, simptomatologia putand fi spectaculoasa, intensa, derutanta.

De aceea se recomanda prudenta privind stilul de viata, menajati-va impotriva stresului, faceti miscare regulat, mancati sanatos si odihniti-va corespunzator.

In lunile de vara astrele indica o predispozitie spre ameliorare sau vindecare, insa sub aspectul ingrijrii pe care ati acordat-o sanatatii pana in aceasta perioada. Este singurul moment din an benefic de care trebuie sa profitati pe deplin, caci din toamna organismul vostru redevine senibil la bolile precedente sau cele de sezon, putand sa apara inclusiv intoxicatii de tot felul reactii alergice sau urticariene. De aceea in perioada toamnei se recomanda o deosebita prudenta privin alimentatia si bine ar fi sa urmati o cura de detoxifiere. Puteti incerca sa va mentineti pozitivismul care a debutat inca din luna mai, starea psihica influentandu-va sanatatea fizica. Stresul si starea emotionala pot duce la modificari ale ritmului cardiac, ale secretiilor unor neurotransmitatori sau hormoni care pot afecta inclusiv digestia. Credinta si buna dispozitia va invaluie in luna mai si indicat ar fi sa reusiti sa va mentineti tonusul psihic din aceasta perioada.

Ultimele luni ale anului pot veni din nou cu acutizari si boli care necesita tratamente importante, iar cei mai neglijenti pot ajunge chiar la operatii. Totul se invarte in jurul propriei voastre ingrijiri: daca v-ati menajat sanatate, va veti bucura de ea, daca nu, veti plati aspru.

Balanta

Anul acesta va sunt vizate toate aspectele vietii la care va trebui sa meditati atent, printre acestea numarandu-se si sanatatea. Anul nu debuteaza cu probleme importante in sanatate, insa din a doua jumatate a primaverii bolile incep sa apara si sunt vizate acele patologii mai vechi. Afectiunile din trecut pot sa reapara sau sa se acutizeze daca este vorba despre boli cronice. O boala din a doua jumatate a lui 2009 poate sa reapara daca nu a fost tratata corect. Aceste recidive sau acutizari vin pe fondul unor factori ce tin de ingrijirea personala si care au fost neglijati: dieta, somnul, programul de miscare, stresul si programul profesional etc.

Aceste boli revin simptomatic prin manifestari oculte, neclare, atipice, poate prea intense sau din contra, prea estompate, insa oricum nu asa cum le-ati cunoscut candva sau cum s-ar astepta medicii sa fie. Bolile nu respecta obligatoriu tiparul medical, ceea ce poate duce la un diagnostic sau un tratament eronat.

Este indicat sa incercati si tratamentele naturiste, astrele va sunt favorabile in acest sens. Afectiunile care apar in acest an, cel putin in prima jumatate, nu sunt grave, dar sunt suparatoare. O luna delicata este iulie, fiind considerata o luna a cosecintelor. Din aprilie pana in iulie ati avut timpul necesar de a va intelege corpul, semnalele trimise de acesta, de a constientiza ca v-ati abatut de la conduita sanatoasa, cea care va mentinea starea de bine, iar masurile pentru revenirea starii de sanatate trebuie luate si mai ales urmate, indiferent cat de stricte sunt. In luna iulie cu precadere trebuie sa urmati cu sfintenie tratamente, dieta, recomandarile medicale, chiar daca nu veti avea deplina incredere in ele, urmarea lor este oricum mai mult decat a nu face nimic. Modul in care va veti tine de tratament va fi rasplatit intocmai la finalul lunii iulie, fiecare greseala va fi platita. Nu sunt recomandate interventiile operatorii in aceasta luna.

In restul anului sanatatea ar trebui sa fie pentru voi un punct forte insa numai cu conditia de a va ingriji temeinic. Avertizarile de mai sus ii vizeaza in special pe cei care si-au neglijat starea de sanatate, nu au urmat corect sau n-au finalizat tratamentul unor boli din anii precedenti sau pur si simplu au facut prea multe excese: alimentare, energetice, de tigari, alcool ori nu s-au odihnit suficient. Starea sufleteasca influenteaza si ea sanatatea, de aceea se recomanda sa incercati sa va armonizati cu propria viata, caci stresul interior are intotdeauna urmari negative.

Scorpion

Tranzitul saturnian aduce in prim-plan echilibrul, conduita sanatoasa, nepermitand nicio indulgenta. Fiecare greseala este platita. Saturn in Balanta aduce mai mult constientizarea unui stil de viata sanatos, insa aceasta nu inseamna ca va sunt interzise placerile, ci doar ca nu trebuie sa va lasati controlati de aceste placeri. Saturn vizeaza in principal afectiunile din sfera genitala, urinara si locomotorie. Pot sa apara sau sa se agraveze problemele coloanei vertebrale, ale articulatiilor, pot sa apara infectii urinare, genitale, boli infectioase de tot soiul. Sunt favorizate deasemenea si bolile profesionale.

In prima jumatate a lunii ianuarie este posibil sa simtiti o serie de simptome discrete care nu sunt altceva decat avertizari ca ceva nu este in regula, ca undeva exista o carenta sau un exces. Dupa aceasta perioada urmeaza una a consecintelor, astfel ca neglijarea sanatatii din prima luna a anului poate avea urmari negative pe care le veti resimti pana in primavara acesti an. In luna iulie sau august poate sa apara brsc o afectiune a carei vindecare este la fel de brusca si neasteptata.

Nu este un an al afcetiunilor grave neaprat, dar este un an care cere schimbare: schimbare in stilul de viata, cel alimentar, in programul de munca si somn, in felul de a trata viata sentimentala care isi lasa urmele asupra echilibrului vostru emotiv, fapt ce va perturba sanatatea. Este totodata un an al evaluarii si invatarii a ceea ce este corest si sanatos pentru voi, veti constientiza unde ati facut greselile si din pacate veti fi surprinsi de urmari, de sensibilitati ale voastre pe care nu stiati ca le aveti, ba chiar au fost perioade cand va credeati invincibili, ca apoi brusc sa va treziti ca sunteti asa de sensibili. Este un an in care veti intelege ca sanatatea este o stare dinamica si ca intotdeauna sunteti predispusi risculi imbolnavirii, astfel ca cel mai important este sa va protejati sistemele de rezistenta si protectie ale organismului, acestea fiind strict dependente de ritmul de munca, de somn, de regim, de activitate fizica, dar si de starea interioara, psihica si sufleteasca.

Sagetator

Este un an bun al cunoasterii de sine. In privinta sanatatii nu se intrevad probleme mari, mai ales ca sunteti in general persoane care se ingrijesc, care au grija de dieta, de regimul de somn si care isi limteaza viciile. Din pacate nu prea va plac vizitele la doctor astfel ca daca ati neglijat unele probleme de sanatate acum vor iesi la iveala caci in acest an sunteti mult mai sensibili la orice tip de variatie.

Problemele care apar nu sunt grave, dar sunt suparatoare si nu apar neaparat pe fondul unor excese, ci mai ales pe fondul lipsei odihnei. Anul acesta trebuie sa va odihniti mai mult decat de obicei si sa mancati sanatos, caci organismul vostru trece printr-o perioada deosebit de sensibila, una de regenerare, in care deveniti sensibili la tot ceea ce este in jur. Va imbolnaviti mai usor, resimtiti mai dur durerile, fiind un an al trasnformarilor. Veti invata ca de acum in colo un alt stil de viata va caracterizeaza, altele sunt metodele de preventie si aparare in fata bolilor, de aceea este o perioada in care ingrijirea personala trebuie sa atinga cote maxime. Nu va temeti anul acesta sa mergeti la medici, va trebui sa rezolvati toate problemele de sanatate restante.

Cele mai sensibile zone ale corpului sunt reprezentate de aparatul urinar, genital, digestiv si locomotor.

Capricorn

Anul 2010 nu este foarte problematic in domeniul sanatatii, insa aduce riscuri importante, desi putine. Acestea apar in principal in prima jumatate a anului, cand sunteti predispusi la unele afectiuni ce apar pe neasteptate, fara o simptomatologie premonitorie, dar care sunt strict legate de modul vostru de viata.

Daca pana acum ati neglijat unele aspecte nesanatoase din viata voastra, cum ar fi fumatul sau alcoolul ori lipsa somnului, regimul inadecvat sau nu ati acordat timp si pentru un program de sport, acum, mai ales in primele luni ale anului, va trebui sa intelegeti ca trebuie sa faceti unele schimbari in modul vostru de a trai. Este important sa va menajati si sa acordati atentie si celor mai banale simptome, sa va faceti analizele anuale, fiindca posibilitatea unor boli acute, dar cu risc major de pierdere a unui organ de exemplu (operatii), este foarte mare. Incepnad cu a doua jumatate a primaverii situatia se imbunatateste, insa trebuie sa acordati atentie felului in care va ingrijiti organismul. Este un an al schimbarii si redefinirii stilului de viata pentru majoritatea zodiilor, situatie valabila si in cazul vostru.

Lunile de vara si toamna sunt prielnice invatarii unui stil de viata sanatos si respectarii acestuia, urmand ca finalul anului sa va prinda intr-o stare de sanatate in care organismul vostru isi reincarca sistemele energetice, se revitalizeaza, urmand sa intarti in 2011 cu o forta interioara mare si o rezistenta in fata bolilor aproape de nezdruncinat. Nu uitati ca preventia este cel mai bun doctor.

Varsator

Ultimii doi ani au adus numeroase simptome, atentionari si variatii ale starii de sanatate, suficiente incat sa va oblige sa invatati ca le puteti preveni printr-un stil de viata sanatos. Deasemenea anul trecut a fost unul deosebit de vitalizant, un an rar pentru nativii acestei zodii. Asadar multi au recurs la exercitii fizice prin care si-au tonifiat corpul, au cautat sa faca miscare, fie chair si prin mersul pe jos, fapte care anul acesta se vor observa. Cei care si-au neglijat foarte mult sanatatea si nu si-au facut un program de sport mai au inca timp anul acesta, caci alte tranzite vitalizeaza forta fizica a Varsatorului, insa nu la fel de intens cum s-a intamplat in 2009.

Este un an al urmarilor, al reculului, tot ceea ce ati intreprins in anii precedenti isi capata acum urmarile, fapt valabil si in domeniul sanatatii. Insa conjuncturile astrale aproape ca v-au obligat sa luati masuri asupra stilului de viata inca din ultimii doi ani, astfel ca anul acesta schimbarea, maturizarea voastra prinde contur, unele aspecte se finalizeaza iar aletele incep pe fondul noilor schimbari. Este un an bun in care intuitia va indeamna sa faceti alegerile corecte inclusiv in privinta sanatatii, sa intuiti tratamentele care vi se potrivesc si terapeutii care nu sunt superficiali. Sunteti mai sensibili si mai itrovertiti decat de obicei, situatie care nu neaprat va caracterizeaza in genral, voi fiind o zodie a nebuniei, veseliei, incercarii, libertatii, imaginatiei si noului. Insa anul acesta va recreati sistemul de valori, va ascultati atent corpul si minunat este ca il si intelegeti, pricepeti usor mesajele transmise si intuiti intocmai masurile pe care trebuie sa le luati pentru a va mentine sanatatea.

Mai mult, este un an ideal pentru a va crea obisnuinte sanatoase. Chiar daca pe voi nu va caracterizeaza programul, totusi acolo unde sunteti obligati sa il tineti incercati sa va creati obiceiuri sanatoase. De exemplu luati micul dejun cu cereale, hotarati clar zilele in care faceti sport, planuiti un program de ingrijire personala, de exemplu dimunica seara va ingrijiti de imagine, de par, de unghii etc. Mergeti la stomatolog si finalizati lucrarile dentare. Asa cum va veti obisnui viata anul acesta, asa va vor ramane anumite obiceiuri pe o perioada lunga de timp de acum incolo.

Din toamna insa va puteti imbolnavi usor sau o boala din toamna anului 2009 poate recidiva, poate reveni, insa veti reactiona promt. Planetele va sunt alaturi si va faciliteaza vindecarea, inclusiv prin tratamente naturiste. Mai ales daca este vorba de o criza pe care ati mai avut-o, veti sti sa reactionati promt si indicat este sa nu va neglijati semnalele transmise de corpul vostru. Mare atentie insa la bolile care pornesc din sensibilizarea interioara, fiindca in lunile de toamna ale lui 2010 sunteti predispusi problemelor sentimentale, aveti prea multe dorinte care uneori pot fi exagerate. Incercati sa manifestati intelegere fata de partener si sa intelegeti ca fiecare are dreptul la libertatea sa personala. Nimeni nu poate fi obligat, chiar daca voi asa ati vrea.

Anul acesta aveti toate sansele sa va definitivati un stil de viata foarte sanatos si sa va formati obiceiuri sanatoase ale ingrijirii personale.

Pesti

Anul precedent a fost unul favorabil schimbarilor, in care ati invatat ca anumite obiceiuri din viata voastra nu erau sanatoase si le-ati schimbat. A fost un an in care ati inceput sa acordati mai multa atentie dietei, sportului si imaginii de sine si ati observat o imbunatatire a sanatatii pe baza acestor principii simple. Astfel ca anul acesta nu aduce mari probleme in privinta sanatatii, ba din contra, finalizeaza schimbarile care au inceput anul trecut in stilul de viata. Asadar veti acorda si mai multa atentie dietei si veti continua probabil programul sportiv ori chiar veti intocmi unul daca nu ati facut-o inca. Prima perioada a anului este mai pacalitoare fiindca harta astrologica indica o vitalizare puternica ce va face sa va simtiti sanatosi, tonici, rezistenti, astfel ca snteti predispusi exceselor ale caror urmari se vor vedea inca de la finalul primaverii.

De aceea se recomanda ca pentru cei cu boli cronice sau care inca se recupereaza sa nu grabeasca lucrurile si sa nu intrerupa tratamentele, chiar daca li se pare ca se simt excelent. Bolile la care sunteti predispusi anul acesta vizeaza in special alergiile, bolile digestive, urinare, sexuale si hormonale.

Este favorizata miscarea, aceasta va va asigura o sanatate de fier alaturi de dieta si odihna. Este un an favorabil in privinta sanatatii, insa trebuie sa va concentrati mai mult asupra stapanirii poftelor si asupra obiceiurilor sanatoase pe care stiti ca trebuie sa le adoptati.

http://www.scacuncristina.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu