Curaj

Titlu: Curaj
Autor:: http://simioncristian.wordpress.com/2009/07/09/curaj/
Articol: Curajul este o trasatura de caracter care implica vointa de a implini un scop in ciuda opozitiei externe sau interioare individului. Curajul inseamna sa vrei sa duci la capat o sarcina in ciuda greutatilor anticipate si a chemarii interiorare de a fi prudent sau comod. Curajul este legat atat de capacitatea fizica a unui individ cat mai ales de capabilitatea sa emotionala, psihologica de a-si asuma pe de-antregul riscurile si povara ducerii la bun sfarsit a lucrului de implinit. Curajul este un act constient, deliberat, chiar daca apare uneori spontan, ca un mod de reactie primara.

In general curajul este asociat cu barbatia, puterea, neinfricarea, eroismul si sacrificiul. Oamenii recunosc curajul si-i celebreaza pe cei curajosi.

Dar cat de normal este sa fi curajos? Eu nu cunosc o anume modalitate de masurare a curajului. Cred ca exista o doza de curaj in fiecare din noi, dar acest curaj se "trezeste" doar pentru situatii specifice fiecaruia din noi, de exemplu unii reactioneaza "curajos" doar din orgoliu, altii cunt curajosi mereu dovedind o temeritate nativa. Dar acestia din urma sunt mai meritosi ca altii? Personal nu cred in acesta ierarhie desi spontan, ca un individ oarecare, cu o existenta comuna, sunt inclinat sa admir oamenii curajosi si bravi.

4 comentarii:

  1. vrasti.org/Despre%20curaj%20bis.pdf

    Scuza-ma, dar chiar nu reusesc sa suport chestiile astea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Atentie - Pavel Corut a raspuns la o intrebare pe un post TV cu DA - Geoana putea sa fie influentat de arme psihotronice sa mearga la Vantu .

    RăspundețiȘtergere