Ce tip de om esti?

" Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii. " 1 iOAN 4:11

"Sunt doua tipuri de oameni pe lumea asta" spunea cineva ..."cei care intra in camera si spun 'iata-ma', si cei care intra si zic' aici erai!" Iata doua abordari total diferite in care unul zice "priveste-ma, am nevoie de atentie" iar celalt zice " povesteste-mi despre tine"; unul zice" sunt imortant", celalalt zice " esti important!"; unul zice " lumea se invarte in jurul meu"..celalalt "sunt aici sa te servesc".
Oare nu ar fii grozav sa fii cunoscut ca facand parte din a doua categorie, in care ceilalti ar dori sa te aiba in preajma lor? Asta este definitia celui care este credincios, si care pune in practica dragostea lui Dumnezeu nefiindu-i teama sa marturiseasca credinta proprie! In Biblie putem gasi exemple practice despre cum putem sa devenim o astfel de persoana: suntem indemnati sa dam altuia intaietate( Romani 12:10),sa ne zidim unul pe altul( Romani 14:19), sa ne pese de cel de langa noi ( 1 Corinteni 12:25), sa ne slujim unii altora ( ( Galateni 5:13) , sa ne purtam sarcinile unii altora ( Galateni 6:2), sa ne iertam unul pe altul ( Coloseni 3:13), sa ne mangaiem unii pe altii la greu ( 1 Tesaloniceni5:11) si sa ne rugam unul pentru altul ( Iacov 5:16)
Ar trebui sa existe numai un singur tip de crestin ..acela de tip " iubiti-va unul pe altul"; de care fel esti tu ?

ACEI OAMENI CU INIMA PENTRU DUMNEZEU AU SI DRAGOSTE DE OAMENI

4 comentarii:

  1. Daca fiecare dintre noi am proceda ca cel de-al doilea tip atunci lumea ar fi perfecta. Si intr-adevar asta este legea crestinului: sa iubesti fara sa te astepti ca cei din jur sa-ti impartaseasca aceeasi dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  2. unul incomod!
    Cand "sunt important", cand "esti important"...
    Oscilez functie de stare, de circumstante, de persoane, de propria-mi zbatere a nucii si, evident, a "inteligentei" emotionale in acel moment.

    RăspundețiȘtergere
  3. Simion, crezi ca daca lumea ar fi perfecta, ar mai fi frumoasa?!
    Daca ai avea de-a face cu o femeie perfecta, incat sa nu-i gasesti nicio hiba, nicio nisa, nicio greseala, ai mai putea sa o iubesti?

    RăspundețiȘtergere
  4. @andreiradu: Depinde ce intelegi prin perfectiune...

    RăspundețiȘtergere