Pungesti

Protestatarii au demolat gardul Chevron de la Pungesti. Jandarmii au intervenit in forta!

autor: FrontPress 07.12.2013

1Sute de protestatari s-au strâns sâmbătă în comuna vasluiană Pungești, localitate devenită epicentrul luptei contra exploatării gazelor de șist și a înstrăinării resurselor naturale. Demonstranții au reușit să culce la pământ gardul care delimita perimetrul terenului de 20.000 de metri pătrați unde compania americană Chevron urmează să monteze sonde de exploatare.
2Jandarmii au intervenit în forță și au început să ridice la întâmplare protestatari, indiferent de vârstă, petru a-i urca în dube. Unii au încercat să fugă în pădurea din apropiere dar au fost urmăriți de militari. Deasemenea jandarmii au instituit filtre rutiere unde îi legitimează pe toți cei care doresc să ajungă la Pungești, unele autoturisme nefiind lăsate să avanseze, deși astfel este îmgrădit dreptul la liberă circulație al românilor. La fața locului au fost prezenți și jurnaliști din străinătate.
În urma violențelor, Chevron a anunțat că își suspendă temporar activitățile în zonă. Potrivit unui comunicat de presă, reprezentanţii societăţii Chevron în România au anunţat că respectă dreptul oamenilor de a-şi exprima opiniile, însă acestea trebuie făcute în limitele legii.
3La protestele de astăzi, localnicilor li s-au alăturat români din orașe precum Iaşi, Bucureşti, Braşov sau Sibiu. ”Tabăra de Rezistență” a fost amplasată pe un teren privat, alături de perimetrul concesionat de Chevron, proprietarul fiind solidar cu demonstranții contra exploatării gazelor de șist prin fracturarea hidraulică a solului şi introducerea unor substanţe chimice în acest proces, un procedeu care, conform opozanților Chevron, dăunează mediului înconjurător. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu