Se pregateste de razboi


Coreea de Nord a introdus legea martiala si se pregateste de RAZBOI

autor: FrontPress 01.02.2013
koreaRegimul comunist din Coreea de Nord a instituit legea marţială şi a ordonat armatei să fie pregătită de război, informează cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo, în ediţia electronică. Aceste măsuri au fost luate în contextul pregătirii unui nou test nuclear.
3459016093Potrivit unei surse citate de publicaţia de la Seul, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a emis un decret secret prin care ordonă “finalizarea pregătirilor pentru efectuarea unui test nuclear”. “În Coreea de Nord va fi instaurată legea marţială începând din 29 ianuarie iar comandamentul militar şi toate unităţile trebuie să fie pregătite de război”, a mai cerut Kim Jong-un.
Potrivit sursei, regimul de la Phenian se teme de reacţia Chinei, un aliat strategic al Coreei de Nord, după eventualul test nuclear programat pentru luna februarie.
N_Korea_rocket_launchSăptămâna trecută, regimul stalinist de la Phenian a avertizat că va efectua un nou test nuclear şi va lansa rachete, ameninţând direct Statele Unite, după o nouă serie de sancţiuni internaţionale, transmite Mediafax. China a avertizat atunci regimul din ţara vecină să îşi tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar şi energetic.
Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat testul cu rachetă efectuat în decembrie de Coreea de Nord, extinzând sancţiunile împotriva acestei ţări. În plus, Statele Unite au introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni doi oficiali nord-coreeni şi o companie din Hong Kong suspectată de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere în masă. Coreea de Sud a comunicat că analizează posibilitatea de a se ralia noilor sancţiuni adoptate de Statele Unite. Phenianul a ameninţat imediat Coreea de Sud cu acţiuni militare dacă va susţine iniţiativa SUA.
Coreea de Nord a efectuat primul test nuclear subteran în luna octombrie 2006. Un al doilea test similar a fost realizat din nou în luna mai a anului 2009. Sursa: FrontPress.ro
north-korea-soldier_107587k
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu