Veronica Lulu Mihaescu


Veronica a purtat perucă în film

In 1972 si ‘73 vedeau “lumina” cinematografului filmele “Veronica” si “Veronica se intoarce”. Brusc, timp de cativa ani, cea mai populara artista a Romaniei a devenit un boboc de fata in varsta de doar 4 ani, eroina celor doua pelicule, Lulu Mihaescu. Stabilita de 14 ani in Canada, ea insasi mama unei fetite, Lulu, care are acum 43 de ani, a acceptat sa depene amintiri cu Libertatea despre acele vremuri si intamplari care i-au marcat, cu lumini si umbre, existenta. E delicata, pare fragila si seamana, acum, cu actrita Rachel Ward din celebrul film “Pasarea Spin”. Atunci cand zambeste insa, iar ochii i se lumineaza, regasesti puritatea celei care, pentru generatii de romani a reprezentat un “copil-minune”, o Shirley Temple a Romaniei, Lulu Mihaescu, adica neuitata Veronica, din cele doua filme ale anilor ‘70.
Din 1996 traieste in Canada. De ce? “Poate mirajul strainatatii. Poate pericolul Cernobilului ce-ti ameninta copilul. Poate dezamagiri profesionale...”, spune Lulu. “Lula, libelula”, porecla pe care a primit-o de la sora ei mai mare, e casatorita de... 17 ani si are o frumusete de fata, Ana, de 19 ani. Pe Veronica de altadata o poti striga Luminita Petre, pentru ca acesta e numele din buletin. Dar tuturor ne-a ramas in memorie imaginea fetitei bucalate, cu fundite si gropite in obraji, ce plecase, in filmele respective, in cautarea traistei si a gastii fermecate.
Dem Radulescu, Margareta Paslaru, Vasilica Tastaman, George Mihaita, Florian Pittis au fost cei care i-au facut copilaria frumoasa, fiind colegii ei de film. “Nu ma tratau ca pe un copil, ci ca pe egalul lor”, spune Lulu. Amintiri de atunci? Destule, desi pentru unele ea apeleaza la memoria mamei sale, Didina. “Putina lume stie ca Lulu a purtat peruca in film”, spune aceasta. “Era prea complicat sa-i aranjeze parul zilnic si producatorii au comandat o peruca din par natural in Paris, la cel mai bun peruchier francez”. Sacrificata a fost insa propria podoaba capilara, pentru ca peruca sa i se fixeze mai bine. Povestea o continua tot mama. “Am tuns-o scurt si-a fost asa suparata ca a venit acasa si a tuns, la randul ei, papusa zicand ca de ce sa fie doar ea chiluga!”.
In timpul filmarilor “l-am cerut de barbat de cateva ori pe Pittis”, rade Lulu si incaperea se lumineaza brusc. “L-am abandonat insa pentru ca, intors dintr-un turneu cu teatrul, in Olanda, nu mi-a adus nici un cadou”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu