Jobbik vrea Ungaria afara din UE

autor: FrontPress 
Alianța Tinerilor de Dreapta—Mișcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik), cel mai mare partid naţionalist din ţara vecină, beneficiind în urma alegerilor din 2010 de 47 de parlamentari, a cerut organizarea unui referendum pe tema ieşirii din Uniunea Europeană.
Liderul partidului, Gabor Vona, a descris uniunea drept o structură “nesustenabilă în forma sa actuală şi cu şanse mari să se dezintegreze”. Acesta a mai cerut luni  în cadrul unei conferinţe de presă necesitatea înfiinţării unui comitet de experţi care să examineze şansele Ungariei în afara UE.
Premierul Viktor Orban, răspunzând propunerilor venite din partea naţionaliştilor, a reafirmat angajamentul guvernului său faţă de apartenenţa Ungariei la uniune, conform rezultatelor recensământului din 2003, când 80 la sută dintre participanţi s-au pronunţat pentru aderarea la UE.
În replică, Gabor Vona a declarat că referendumul la care face referire premierul a fost precedat de “o campanie greţoasă pentru a forţa intrarea ţării în UE”. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu